Gospod čevljar, vi ste čarovnik

31. 5. 2011
Gospod čevljar, vi ste čarovnik

Ženska potrebuje dobrega frizerja, pa kozmetičarko, odličnega in poceni zobozdravnika, pa ginekologinjo, mesarja (razen v primeru, da ste seveda vegeterjanka), varuško, … in nekje na koncu pride na vrsto čevljar. Potem pa nekega dne spoznate gospoda Vodeba in stvar se hitro obrne.

Če bi lestvico sestavljala sama, bi se čevljar uvrstil takoj za frizerjem. Gospod Vodeb je čarovnik.

Eden tistih čarovnikov, katerega vas je vsakič malce strah, ko mu prinesete in odprete škatlo s čevlji in zagotovo najboljši čarovnik, ko pridete te iste čevlje iskat. Sama ga vsakič znova vsaj navidez šokiram, ko želim, da povsem uničene a meni tako ljube sandale spremeni v nove, platformo iz plute, ki sem se jo po letu dni naveličala spremeni v usnjeno, spraskani škornji pa naj bodo znova gladki , … in ja, ali mi lahko naredite točno takšne gležnarje, kot so ti tile na sliki?

Po nekaj sekundnem premoru oceni stanje čevljev (po moje je nad mano že obupal, saj ga že tradicionalno obiskujem z najbolj kritičnimi primerki nujno potrebnimi intezivne pomoči), ti z lekcijo o vzdrževanju naloži malce slabe vesti in obljubi, da bo pacient nared čez približno pet dni.

Gospod čevljar, vi ste čarovnik! Moji stari novi poletni sandali pa spet najljubša obutev to poletje.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc