Maja Ferme

11. 12. 2013
Maja Ferme (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Zakaj Maja? Ona vendar dela večerne obleke. Prav zato.

Majo poznam še iz študijskih let. Njene prve revije v K4 so bile za tisti čas pravi modni eksces, saj v njih ni bilo zaslediti niti trohice depresije in temačnosti.

Kakorkoli, Maja se je našla že zelo zgodaj. Ne glede na takratno usmerjenost celotne modne srenje, se je Maja šla večerno modo, ki je vedno odstopala od preverjenega Miss recepta.

Tudi Elie Saab je nepoboljšljiv ljubitelj lepih ženstvenih in elegantnih večernih oblek, pa mu zato nihče ne očita, da je banalen. Ima svoje stranke, tako, kot jih ima Maja. Hecno je, da tisti, ki najbolj zamahujejo z roko (v mislih imam stiliste), na koncu vedno posežejo prav po njenih kreacijah, ko potrebujejo nekaj glamuroznega.

Njena kolekcija za pomlad in poletje 2014 črpa navdih v preteklosti, ko je bila lepo poudarjena silhueta ženskega telesa vrhunec modne estetike. Še ožji pas, ravno prav široki boki, dolge noge ...

Vse naštete atribute njena črno-bela kolekcija nadgrajuje z izjemno uporabo okrasja in grafičnim pristopom h krojenju. V velik plus ji štejem tudi profesionalnost pri izdelavi kolekcije. Vrhunska izbira materialov in brezhibna izdelava, ki tudi pod najmočnejšimi reflektorji ne delujeta ceneno, njene koktajl in večerne obleke popelje še stopnico više, pravzaprav bi jo lahko popeljala v vsak butik in trgovino, katerih stranke si želijo razkošne in klasične elegance.

P. S.: Majino večerno obleko bo na Elle Style Awards v Dubaju nosila tudi naša odgovorna urednica Barbara Sekirnik, ki danes tja odpotuje na Elle konferenco.