Zdravo in okusno.
Eno skodelico mandljev pred uporabo čez noč namočite v vodi, kar je še zlasti priporočljivo, če imate manj zmogljiv blender.
V blenderju mandljem dodate tri skodelice vode, štiri datlje, eno četrtino čajne žličke soli, eno polovico čajne žličke vanilje v prahu in cimeta ter zmešate, da tekstura postane gladka in kremasta.
Za bolj gladko in tekočo teksturo ga precedite skozi vrečko za precejanje, sladkost uravnavate z datlji, lahko mu dodate še kapljico agavinega sirupa ali žličko medu, za več okusa pa umešate žlico kakava. Maso, ki ostane pri precejanju, lahko dodate k ovseni kaši, smutiju ali mafinom ali pa jo razporedite po papirju za peko in pečete v pečici, dokler ni popolnoma suha.
Preberite še, kako pripraviti sendvič z bučkami, kot se šika
Priporočamo tudi članek: Recept: Domači Kinder Maxi King (brez peke!)