3 odlične popotniške knjige za hladen večer

10. 3. 2015

Ubežnik v vas bi svoj prosti čas morda raje preživel daleč od vsega in izven utrjenih poti. Pred vami so privlačne knjige, ki vas bodo osrečile, če boste v hladnih zimskih dneh obtičali doma. Dokumentirana arhitektura ter duh in način življenja v sožitju z naravo so teme, ki vam bodo divjino pripeljale tako blizu, da vam ne bo žal, da ste ostali na domačem kavču.

Zibajoča baraka

Rock the Shack nas popelje v kraje, po kakršnih hrepenimo mestni ljudje. Podeželske kmetije, planinske koče ali obmorski domovi so zatočišča, ki ponujajo tisto, kar nam urbana središča običajno ne morejo zagotoviti: mir, sprostitev, samotnost, pobeg nazaj k osnovam in počutje, da smo človek. 39,90 €.

Skrivalnice

Hide And Seek je sodobna raziskava kontekstualne arhitekture in notranje opreme, ki odsevata našo skupno željo po miru in tišini. Ti projekti nimajo le moči, da ljudem omogočijo priti v stik z okolico, temveč tudi s samim seboj. 39,90 €.

Odpadniki

Vse več ljudi si v iskanju miru in ravnovesja ter s hrepenenjem po avanturi želi biti povezanih z veličastnim okoljem. Knjiga The Outsiders predstavlja osvežujočo in razvijajočo etiko novodobnih pametnih in uspešnih podjetnikov, ki se ukvarjajo z okoljem in življenjskim slogom, ter vključuje intervjuje s ključnimi akterji s področja zunanjega prostora. 39,90 €.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc