Aleš Šteger predstavlja roman Odpusti

3. 11. 2014
Aleš Šteger predstavlja roman Odpusti

Aleš Šteger je po mnenju Elle zaradi svoje neverjetne sposobnosti kombiniranja besed in oblikovanja povedi eden izmed najbolj poetičnih moških. V torek, 4. novembra, ob 18. uri bo v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani predstavil svoj novi roman Odpusti.

Piše se leto 2012. V srcu teme štajerske prestolnice Maribor hobotnica trinajstih posvečenih obvladuje mesto. Sredi bizarnih peripetij okrog Evropske prestolnice kulture in karnevalske evforije se Adam Bely in Rosa Portero podata po sledeh zloveščega združenja z enim samim namenom: odpustiti njegove podanike s tega sveta in osvoboditi njihove duše.

V galeriji likov srečamo številne mariborske veljake in seveda avtorja samega, ki so vsak s svoje strani ujeti v vrtinec napetega iskanja rešitve uganke. Spopad med silami dobrega in zlega pa je v tej metafizični kriminalki obenem metafora za neko bolj splošno in pretresljivo sporočilo.

Na videz mimogrede, a ne brez humorja in dobršne mere samoironije, se zazremo v ogledalo grozot, katerih dediči in sokrivci smo. Želite odpustiti? Želite, da vam bo odpuščeno? Preberite ta roman, ki bi ga danes, če bi pisal v slovenščini, utegnil napisati Mihail Bulgakov ali Boris Vian.

V torek, 4. novembra, ob 18. uri se bo v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani o svojem romanu avtor pogovarjal s pesnico in kritičarko Tino Kozin.

Dogodek organizira zavod Beletrina sodelovanju s Trubarjevo hišo literature. Vabljeni!

Novo na Metroplay: Tjaša Železnik in Franci Krevh│Najbolj pomembno je, da otroci poslušajo glasbo