"Dr. House" Hugh Laurie prihaja v Ljubljano

20. 6. 2013
"Dr. House" Hugh Laurie prihaja v Ljubljano

Hugh Laurie, širšemu občinstvu najbolj znan kot godrnjavi in cinični televizijski zdravnik Gregory House iz serije Zdravnikova vest, prihaja v Ljubljano.

V sklopu evropske turneje ob izidu albuma Didn't it rain se bo skupaj z zasedbo The Copper Bottom Band predstavil tudi občinstvu v Križankah, kjer bo nastopil v sredo, 24. julija.

Hugh Laurie ni ustvaril samo izjemne igralske kariere, ampak slovi tudi kot odličen glasbenik. Samouk na klavirju, ki ga igra že od malega, je leta 2011 izdal uspešen prvenec Let them talk, ki vse od izida zaseda najvišja mesta svetovnih blues lestvic ter je glasbene kritike in javnost navdušil s svojim neworleanškim bluesom.

Maja letos je izšel njegov drugi album Didn't it rain, s katerim se od zvokov New Orleansa oddaljuje proti glasbi osrčja juga ZDA. Tudi drugi album vključuje priredbe znanih blues skladb. »Odločil sem se, da bom šel dlje, globlje v gozdove ameriške glasbe, nad katero sem se navduševal že kot otrok,« razlaga Hugh. »Dlje kot grem, bolj sem začaran – začarali so me tako glasba kot ljudje, s katerimi sem imel čast sodelovati.«

Če vas je Laurie do sedaj navduševal le preko televizijskih ekranov, je zagotovo čas, da ga vidite in slišite tudi v živo. V svoje glasbene nastope vključuje tudi elemente dramske igre in komedije, zaradi česar koncerta v Križankah ne gre zamuditi.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc