Družinski portret Amy Winehouse

23. 4. 2014

Če sodite med oboževalce pokojne britanske pevke, ki je leta 2011 umrla zaradi zastrupitve z alkoholom, si lahko vse do 20. avgusta v Judovskem muzeju na Dunaju ogledate potujočo razstavo z naslovom Amy Winehouse ­– Družinski portret.

Razstavo je oblikoval pevkin brat Alex v sodelovanju z Judovskim muzejem v Londonu. Po besedah njenega brata se osebna plat Amy, prikazana na razstavi, nekoliko razlikuje od tiste, ki so jo prikazovali mediji.

Ogledati si bo mogoče njene osebne predmete, ki pripovedujejo o pevkini strasti do glasbe, mode, Londona in judovske tradicije, predmete iz otroštva in šolskih let ter njene kratke, a intenzivne glasbene kariere. Med drugim bo razstavljena tudi Amyjina prva kitara in nagrada Grammy, ki so ji jo podelili po njeni smrti.

Amy Winehouse se je rodila leta 1983 v Londonu, kjer je v judovski družini štirih otrok tudi odraščala. Njen prvi album z naslovom Frank je izšel leta 2003 in bil prodan v več kot dveh milijonih izvodov. Leta 2006 je izšel njen drugi album Back to Black, ki je bil nagrajen s šestimi nominacijami in nato s petimi nagradami Grammy.

Pripravila: Tadeja Jereb

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc