Elle priporoča - kino spored

14. 11. 2011

Štirje predlogi za obisk kinematografov v teh dneh.

Polnoč v Parizu
- Midnight in Paris

komedija, Španija, ZDA, 2011

Režija: Woody Allen
Igrajo: Owen Wilson, Rachel McAdams, Adrien Brody

Romantična komedija o človeški zmoti, da bi bilo življenje, drugačno od tistega, ki ga živimo, boljše. Gil in njegova zaročenka Inez skupaj s svojo družino in prijatelji dopustujeta v Parizu. Gil je uspešen, vendar ne preveč zadovoljen hollywoodski scenarist, ki trenutno piše svoj prvi roman. Neke noči med samotnim sprehodom sreča prijazne tujce in vstopi v njihov avto. Kmalu se presenečen znajde v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. To je doba, ki jo občuduje in idealizira, in čas, v katerem se dogaja njegov roman. Gil sreča številne pisateljske ikone in umetnike tistega časa, ki mu s svojimi nasveti pomagajo splaviti roman in urediti življenje. Na sporedu v Koloseju in Planetih Tuš od 24. novembra.

Policist
- The Guard

komični triler, Irska, 2011

Režija: John Michael McDonagh
Igrajo: Brendan Gleeson, Don Cheadle, Mark Strong

Lahkotna irska komedija z našo Katarino Čas. Gerry Boyle je policist iz majhnega irskega mesteca. Ima zajedljiv smisel za humor, mehko točko za prostitutke in umirajočo mater. Za nameček se v eni izmed počitniških hišic v njegovem rajonu pojavi skrivnostno truplo. Njegov novi, zagnani pomočnik Aidan je nad zločinom navdušen. Njunega miru je dokončno konec, ko z FBI-ja sporočijo, da bo v nekaj dneh v mestno pristanišče prispela 500 milijonov dolarjev vredna pošiljka narkotikov. Gerry hitro spozna, da bo moral stvari vzeti v svoje roke, edina oseba, ki mu pri tem lahko pomaga, je agent FBI-ja Everett, a kaj ko ga ne prenaša najbolje. Na sporedu v Koloseju in Planetih Tuš od 17. novembra.

Koža, v kateri živim
- Le piel que habito

triler, Španija, 2011

Režija: Pedro Almodóvar
Igrajo: Antonio Banderas, Alena Anaya, Blanca Suárez

V svojem najnovejšem filmu se Almodóvar loti zanj še neraziskanega žanrskega področja – trilerja s primesmi grozljivke. Dr. Roberta Ledegarda, priznanega plastičnega kirurga, vse od nesrečne smrti njegove žene, ki je zgorela v prometni nesreči, zanima le nekaj: kako bi ustvaril novo kožo, takšno, ki bi lahko rešila njegovo ženo. Po 12 letih truda in raziskav mu uspe ustvariti kožo, ki varuje pred vsakršno poškodbo. Poleg vseh let raziskovanja in študija pa je Robert potreboval še tri druge stvari: nobenih predsodkov, zaupnika in človeškega poskusnega zajčka. Predsodki mu niso delali težav, Marija, ki je skrbela zanj vse od njegovega rojstva, je bila njegova najbolj zvesta zaupnica, zataknilo pa se je pri človeškem poskusnem zajčku ... Na sporedu v Koloseju in Planetih Tuš od 17. novembra.

Irska pot
- Route Irish

politični triler, VB/Francija/Italija/Belgija/Španija, 2010

Režija: Ken Loach
Igrajo: Mark Womack, Andrea Lowe, John Bishop

Ken Loach, mojster britanskega socialnega realizma, tokrat pogleda na Bližnji vzhod in kritično ošvrkne moralno in politično korupcijo, s katero Zahod bogati na račun vojne v Iraku. Septembra 2004 Fergus prepriča Frankija, svojega prijatelja iz otroštva, naj se za bajen zaslužek pridruži njegovi zasebni varnostni enoti v Bagdadu. To je njuna zadnja priložnost, da obogatita. Skupaj tvegata življenje v mestu, prežetem z grozo in s pohlepom. Septembra 2007 na zloglasni Irski poti, najnevarnejši cesti v mestu, Frankie izgubi življenje. Fergus ne verjame uradnemu poročilu, zato se strt in besen vrne v Liverpool, da bi na lastno pest raziskal sumljive okoliščine prijateljeve smrti. Na sporedu v Kinodvoru od 23. novembra.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc