Gossip in karizmatična Beth Ditto spet »na sceni«

16. 3. 2012
Beth Ditto, karizmatična pevka skupine Gossip, je zaradi svoje ekstravagantne pojave ljubljenka modnih oblikovalcev, še posebej Jeana Paula Gaultiera: na njegovo povabilo se je sprehodila tudi po modni brvi. Foto: Profimedia

Beth Ditto, Nathan Howdeshell (znan tudi kot Brace Paine) in Hannah Blilie novo ploščo A Joyful Noise, ki bo nasledila Music For Men izpred treh let, napovedujejo s singlom Perfect World.

Zasedba, ki deluje že od leta 1999 in v svojem glasbenem izrazu spaja elemente soula, disca, punka, funka, gospela in rocka, je širšo glasbeno javnost opozorila nase s svojim tretjim albumom Standing in The Way of Control in istoimensko uspešnico, ki so ji sledile še druge.

V vlogi producenta se tokrat predstavlja Brian Higgins,  ki ima, kot pravijo pri založbi Sony, občutek za spajanje nesorodnih žanrov in je zato skupini Gossip pisan na kožo. Sodeloval je že z velikimi imeni popa, kot so Pet Shop Boys, Kylie Minogue in Texas.

Gossip bodo 12. julija nastopili na festivalu Exit, pred slabima dvema letoma pa smo jih imeli priložnost v živo poslušati tudi v ljubljanskih Križankah, kjer so - predvsem po zaslugi karizmatične pevke Beth - uprizorili nepozaben šov.