Gregory Porter predstavlja novi sigle The 'In' Crowd

9. 9. 2014
Glasba Gregoryja Porterja krmari med soulom, jazzom in gospelom.  (foto: Profimedia)
Profimedia

Ameriški glasbenik Gregory Porter, ki se je julija letos v sklopu Jazz festivala Ljubljana predstavil v Križankah, v poslušanje pošilja The 'In' Crowd - pesem z albuma Liquid Spirit, ki je bil letos kronan z grammyjem za najboljši vokalni jazz album.

Gregory Porter je svoj solo prvenec Water posnel šele pri 39 letih, leta 2010. Album je bil nominiran za grammyja v kategoriji najboljši vokalni jazz album, dve leti kasneje pa je požel še nominacijo za najboljšo tradicionalno R&B izvedbo, in sicer za balado Real Good Hands z albuma Be Good. Nominacijo v isti kategoriji si je prislužil tudi letos, in sicer za balado Hey Laura, ki, kot pravi Porter, govori o moškemu, ki se še ni sprijaznil, da je njegovega razmerja konec.

Porterjeva glasba krmari med soulom, jazzom in gospelom. Pravi, da ga pri ustvarjanju glasbe navdihujejo pevci z veliko izraznostjo, ne glede na žanr – Nat King Cole, Marvin Gaye, Donny Hathaway, Leon Thomas in Andy Bey.

Zadnji album Liquid Spirit prinaša originalne skladbe o svetlih in temnih plateh ljubezni, od živahne Wind Song, do srce parajoče Water Under Bridges. Tako kot na prejšnjih albumih pa se Porter tudi tokrat obregne ob represivno industrijo, in sicer v skladbi Musical Genocide, v kateri se pritožuje nad zatiranostjo avtentičnega bluesa, soula in gospela.

10. novembra bo izšla osvežena različica albuma Liquid Spirit, na kateri bodo poleg 'starih' skladb izšli trije novi dueti, ki jih je Porter posnel poleti, in DVD s posnetki koncerta z orkestrom v Hamburgu, ki bo čez nekaj dni – 12. septembra.

Oglejte si videospot za novi single The 'In' Crowd:

Gregory Porter bo 17. septembra nastopil na iTunes festivalu, ki ga lahko spremljate v živo in brezplačno.