Ljubljana pleše: Poletje v školjki

17. 6. 2008
Ljubljana pleše: Poletje v školjki (foto: Fotografija Shutterstock)
Fotografija Shutterstock

17. junija ob 16.30 vas z veseljem vabimo na ogled letne plesne produkcije Plesne šole Kazina z naslovom Poletje v školjki, ki bo trajalo celo popoldne in se zavleklo tudi v večerni del.

Letošnje leto so se odločili, da rezultate svojega dela pokažejo na odru pred njihovim domovanjem, palačo Kazina na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Navadno izza zidov te lepotice Ljubljančani slišimo le glasnejšo glasbo in zdaj že vemo, da tam domujejo plesalci. Videvamo jih navadno na kakšni televizijskih razvedrilnih oddajah, a je to le mali košček mozaika, ki ga skupaj sestavljajo pedagogi in mnogi plesalci.

Pod soncem in zvezdami bodo danes, 17. junija, prikazali in postavili na ogled njihovo delo, ki ga zvesto, zavzeto in uspešno počno že vrsto let. Pokazali bodo kaj je ples, s plesno pravljico pa tudi, kako lahko ples izobražuje.

Ljubljana, plešem in diham s tabo!

V večernem delu z naslovom Ljubljana, plešem in diham s tabo! bomo priča zares odličnem plesnem kolažu! Kazince bodo s plesnimi nastopi počastili plesni prijatelji in tako podprli kolege, ki se trudijo svojo dejavnost obdržati v stavbi Kazina.

Poleg izbora najlepših točk plesalcev Kazine, napovedujemo nastope swingerjev, ki so pred nekaj leti zarolali plesno sceno v Sloveniji, še posebno v Ljubljani - Sajlesa & His Swing Kids; mlada solista ljubljanskega baleta, ki sta postala vzor mnogim mladim - Ano Klašnja in Lukasa Zuschlaga; najboljše športne plesne pare Plesnega kluba Fredi, ki so še pred nekaj dnevi bili uspešne plesne bitke na največjem športnem plesnem festivalu na svetu; virtuoze argentinskega tanga - Tango Slovenije; sosede in souporabnike dvoran v palači Kazina, ki prav tako izjemno uspešno po vsem svetu nosijo ime Slovenija - Akademsko folklorna skupina France Marolt; sodobne plesalce iz prav tako že vrsto na plesni sceni vztrajajočega plesnega studia, ki je vzgojil ogromno odličnih slovenskih plesalcev, današnjih pedagogov in avtorjev sodobnega plesa - Plesni studio Intakt pod koreografskim vodstvom Igorja Sviderskega, odlične soborce iz tekmovanj v hip hopu, hip hop formacijo Plesnega kluba Bolero ter nabrite , hitre in akrobatske plesalce rock'n'rolla iz Plesnega mesta.