Macy Gray bi v drugem življenju ustvarjala indie rock

15. 4. 2012
Občinstvo je leta 2000 odlično sprejelo Macyjin debitantski album On How Life Is in singel I Try. To pa je bil le začetek njene uspešne kariere, v kateri si je prislužila več grammyjev in MTV-jevih nagrad in prodala več kot 25 milijonov albumov. Foto: Universal

Macy Gray je izdala album Covered, zbirko interpretacij svojih priljubljenih pesmi. To so predvsem indie rock komadi iz zadnjega desetletja.

»To so pesmi, ki bi jih verjetno napisala v kakem drugem življenju,« pravi Macy. Njeni največji oboževalci bodo interpretacije z albuma, ki ga je produciral Hal Willner, takoj prepoznali – pevka jih namreč že več let izvaja na svojih koncertih.

Trenutno temačno razpoložena
Macy si je za predelavo izbrala nekoliko bolj temačne skladbe, kot sta Wake Up skupine Arcade Fire in Teenagers skupine My Chemical Romance. »Večinoma gre za temačne ljubezenske pesmi. Te namreč ponazarjajo moje trenutno razpoloženje. Odlično namreč povedo prav tisto, kar bi si želela povedati sama,« pravi pevka.

Povedala je, da jo je za album navdihnila Nina Simone s svojimi predelavami. »Bilo ji je vseeno, kaj si bodo mislili ljudje in kako jo bodo primerjali z drugimi. Preprosto je vzela pesem in jo naredila za svojo. Snemanja albuma sem se tako lotila samozavestno, vedoč, da lahko naredimo, karkoli hočemo.«

Macy se kmalu odpravlja na svetovno turnejo, poleg tega pa bo maja na filmskem festivalu v Cannesu predstavila film The Paperboy, v katerem je zaigrala poleg Johna Cusacka, Zaca Efrona, Nicole Kidman in Matthewa McConaugheyja.