Miša Čermak je predstavila svojo drugo knjigo Jaz sem ljubezen

24. 10. 2014
Miša Čermak (foto: Šimen Zupančič)
Šimen Zupančič

Pesnica, tekstopiska in novinarka Miša Čermak je na predstavitvi svoje druge knjige poskrbela za večer ganjenosti, solz, smeha in neverjetne energije.

Jaz sem ljubezen skozi prepletanje preproste povedne proze ter spevne eterične lirike prinaša monodramo o arhetipskem razvoju deklice v zrelo žensko.

Zgodbo o prvi zaljubljenosti, goreči ljubezni, potrebah, željah, ljubosumju, razočaranju, trpljenju, iskanju, odkrivanju in novem spoznanju. Pesmi s subtilnimi rimami nadgrajujejo in zaokrožajo besedilo, ki nas opominja na raznovrstna čustvovanja, ki nam jih, kot neustavljive valove mnogokrat polne ostrega peska in grobe soli, v naročja prinaša življenje.

Zgodba se je že dotaknila nekaterih znanih Slovenk (Anite Ogulin, Vlaste Nussdorfer, Štefke Kučan in dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič), katerih mnenja so zbrana na platnicah knjige.

Razmišljanje o Mišinem pisanju je v predgovoru prispevala dr. Manca Košir, ki med drugim pravi: "Njene pesmi odpirajo srce, njena zgodba spodbuja: Hej, TI, se prepoznaš, greš po enaki poti? Odpri oči in zaupaj, da boš prispela tja, kjer ženska je doma. K sebi. Vase. Potem lahko rečeš: JAZ SEM LJUBEZEN."

Večer, ki so se ga udeležile številne znane Slovenke, je povezovala igralka Maja Blagovič, zanimiv pogovor z avtorico pa je vodila Tina Košir Mazi.

Novo na Metroplay: Tjaša Železnik in Franci Krevh│Najbolj pomembno je, da otroci poslušajo glasbo