Naratova napoved nenapovedanega konca sveta

26. 4. 2012
Foto: Ivian Kan Mujezinović

Boštjan Narat, glasbenik, filozof, vodja skupine Katalena in kantavtor se po odmevnem soloprvencu Strah je odveč ter po petem albumu Katalene Noč čarovnic znova vpisuje v slovenski glasbeni prostor.

V začetku maja bo objavil drugi samostojni album Konec sveta vedno pride nenapovedano. Kot napoved albuma pa že zdaj predstavlja skladbo Zdi se, ki jo poslušajte na tej povezavi.

Narat pri svojem novem kantavtorskem projektu združuje moči z izkušenimi in preizkušenimi glasbenimi sopotniki: z Matevžem Kolencem, članom skupine Melodrom, ki se podpisuje pod aranžmaje, električne kitare in bas, s Polono Janežič, ki podobno kot pri Melodromu in Kataleni pri novem Naratovem projektu skrbi za klaviature, z Jeleno Ždrale, prvo violino slovenske glasbene scene, ter z Blažem Celarcem, bobnarjem in tolkalistom, članom skupin Pinela, Brina, Hamlet express, Mildreds in Los Hermanos muy simpaticos.

Pesmi, ki so nastajale v zadnjem letu in ki jih (vsaj nekatere) redni obiskovalci Naratovih kantavtorskih koncertov že poznajo, tako pridobivajo novo, svežo in predvsem za prostor, v katerem nastajajo, netipično podobo, ki bo v obliki albuma javnosti na voljo maja 2012.