Norah Jones se vrača 1. maja

26. 2. 2012

Norah Jones je za izid svojega novega albuma Little Broken Hearts izbrala prvi dan maja, že zdaj pa je luč sveta ugledala naslovnica plošče.

Navdih za naslovnico albuma, katerega producent je Danger Mouse (njegovo pravo ime je Brian Burton), skupaj z Noro tudi avtor vseh skladb na plošči, je pevka našla v starih filmskih plakatih, ki krasijo Burtonov losangeleški studio.

“Brian ima v svojem studiu izjemno zbirko plakatov za filme režiserja Russa Meyerja in enega izmed njih sem si ogledovala vsak dan. Poster za film Mudhoney me je navdušil, želela sem si izgledati kot tisto dekle. Ves čas snemanja sem strmela v plakat, ki se mi zdi res izvrsten," je povedala Norah.

Že deset let "na sceni"

Little Broken Hearts je fascinanten korak naprej v karieri ene najzanimivejših pevk in tekstopisk tega desetletja, so zapisali pri njeni založbi Blue Note (EMI). Natanko pred desetimi leti je Norah na veliki oder vstopila z albumom Come Away With Me, ki je svetu predstavil njen edinstveni glas in postal svetovni fenomen. Album je bil prodan v več kot 25 milijonih izvodih, nato pa je Norah posnela še tri kritiško priznane in komercialno uspešne soloalbume – Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) in The Fall (2009) - ter dva albuma s country zasedbo The Little Willies.

Leta 2010 je s kompilacijo …Featuring Norah Jones pokazala svoje glasovne zmožnosti, ko je k sodelovanju povabila različne glasbenike, kot so Willie Nelson, Outkast, Herbie Hancock in Foo Fighters. Norah je s sedanjim producentom Danger Mouseom sodelovala že pri njegovem lani izšlem albumu Rome.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc