Pozor, hudičevka v Pradi se vrača!

1. 6. 2012
Meryl Streep je kot po navadi v vlogi Mirande Priestly blestela in si prislužila tudi oskarjevsko nominacijo. Foto: 20th Century Fox

Lauren Weisberger, avtorica romana Hudičevka v Pradi, po katerem je nastal istoimenski film, je potrdila, da bo njena knjižna uspešnica dobila nadaljevanje.

Po poročanju Fashion Telegrapha naj bi roman Revenge Wears Prada: The Devil Returns (v prevodu Maščevanje v Pradi: Hudičevka se vrača) izšel aprila naslednje leto, skoraj točno 10 let po prvi knjigi.

Po romanu Hudičevka v Pradi so leta 2006 posneli tudi film z Meryl Streep v vlogi "hudičevke" Mirande Priestly, neizprosne odgovorne urednice pri izmišljeni modni reviji Runway, njeno naivno in nebogljeno asistentko Andreo "Andy" Sachs pa je upodobila Anne Hathaway.

Nova zgodba se bo začela osem let po Andyjini pretresljivi izkušnji pri Runwayu, junakinja bo zdaj urednica The Plunge, največja ameriške poročne revije. Z njo dela tudi nekdanja sovražnica z Runwaya, Emily (v filmu jo je igrala Emily Blunt), pojavila pa se bo seveda tudi Miranda Priestly ...

Navdih: Anna Wintour?
Lauren Weisberger je bila nekoč druga pomočnica slavne urednice ameriškega Voguea Anne Wintour, zato so številni sklepali, da jo je za lik Priestlyjeve navdihnila prav (vsaj na videz) vedno resna in nedostopna Wintourjeva. A ugibanj ni avtorica nikoli potrdila.

Ali bodo posneli tudi filmsko nadaljevanje "Hudičevke", še ni znano, najbrž pa je to glede na dober uspeh prvega filma, ki je Streepovi prinesel tudi nominacijo za oskarja, precej verjetno.