Za filmske zvezde te dni vse poti vodijo v Cannes

16. 5. 2012
Tilda Swinton v oblačilih Haider Ackermann. Foto: Profimedia

V Cannesu, mondenem letovišču na Azurni obali, se je začel 65. mednarodni filmski festival.

Že prvi dan so se fotografskim objektivom pod palmami pred festivalsko palačo nastavili Tilda Swinton, Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton in Jason Schwartzman, zvezdniki novega filma Wesa Andersona Moonrise Kingdom, ki bo na večerni galapremieri tudi uradno odprl filmsko dogajanje.

Tilda, ki redno navdušuje s svojimi modnimi izbirami, je na predstavitvi filma nosila bluzo in krilo s podpisom Haiderja Ackermanna - belgijskemu oblikovalcu je zvesta že dolgo in velja za njegovo muzo. Kakšno obleko je izbrala za večerno premiero in sprehod po rdeči preprogi, bomo videli kmalu.

Paparaci in oboževalci na festivalu, ki bo trajal do 26. maja, najbolj željno pričakujejo hollywoodsko zvezdnico številka 1, Angelino Jolie, najverjetneje bo prišla v spremstvu nič manj oboževanega partnerja Brada Pitta.

Med damami, ki bodo Cannes obiskale že na prvi festivalski dan, velja omeniti še vsaj Berenice Bejo, voditeljico slavnostnega odprtja festivala, Juliette Binoche, Jessico Chastain, Evo Longorio in Marion Cotillard.

Prilagamo napovednik za otvoritveni film festivala Moonrise Kingdom.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc