Comme des Garçons za H&M na voljo tudi v Ljubljani

10. 11. 2008
Comme des Garçons za H&M (foto: Fotografija www.hm.com, promocijsko grafivo)
Fotografija www.hm.com, promocijsko grafivo

Ljubljanska podružnica švedskega giganta H&M na Čopovi ulici bo ena izmed trgovin, kjer bo mogoče kupiti kose oblačil, ki jih je za Švede oblikovala Rei Kawakubo (Comme des Garcons).

Ena izmed najbolj značilnih figur v modi, Kawakubo je oblikovala celotno moško in žensko kolekcijo za H&M, h kateri je dodala tudi modne dodatke ter uniseks dišavo. Vsi kosi nosijo v sebi nedvoumen pridih blagovne znamke Comme des Garcons.

Ženske bodo lahko izbirale med kolekcijo jaken in kril, kjer se oblikovalka poigra z rekonstrukcijo, katere rezultat je neverjeten vzorec razpok, ter klasično kolekcijo. Popoln tenčkot, prelepo rezane bluze in kosi iz jersey-ja, kjer se v pikastem vzorcu začuti vpliv priznane modne znamke. Za piko na i pa poskrbijo modni dodatki, med katerimi izstopa pikasta vikend torba. Poleg torbe boste lahko obule teniske s podobnim vzorcem ter v njo pospravile posebno izdelano denarnico.

Za moške, obleke in srajce so bile rezane poševno, medtem ko so pri ostalih majicah uporabili značilno Comme des Garconsovo tehniko krpanja. V kolekciji je tudi ogromno klasičnih kosov kot so jakna z dvojnim zapenjanjem, volnena jakna in hlače, ročno narisane pike na majicah tako s kratkimi kot dolgimi rokavi ter Comme des Garconsova znamenita klasična majica, ki bo na voljo v barvah od črne, do modre ter od sive do bele. Pri dodatkih bodo lahko moški izbirali med platnenimi čevlji, klobukom in šalom.

V obeh kolekcijah prevladujejo skoraj klasične barve. Večno črna in bela, ter temno modra, rdeča in rožnata. Oblikovalka pa je pri materialih izbirala med različnimi vrstami volne, kaftanom in bombažnim poplinom.

Žal pa Ljubljana ne bo postregla s celotno kolekcijo. Kar nekaj kosov ne bo videlo slovenskih oboževalk te modne hiše.

Tisti kosi, ki pa bodo na voljo v Sloveniji, pa bodo tako kot drugod po svetu, v trgovinah od 13. novembra dalje.

Fotografija www.hm.com, promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc