Čas za Chanel

7. 2. 2011

Ne glede na to, da se jih veselim že šest let, prihod Chanelovih goodie vrečk (uradno jim rečemo vrečke s promocijskim materialom), še vedno spremlja navdušenje v dobrem razmerju z razburjenjem. Kot vedno me pričakajo na recepciji.

Črne ali bele pred očmi radovednežev vsebino skrivajo z okrasnim trakovi zavezanimi v ljubke pentlje. V pisarni se nato prelevim v pravega raziskovalca, ki se mora do zaklada prebiti natančno, počasi in pri tem za seboj zabrisati vse sledove. Kreme, ličila, parfumi so v vrečke položeni s takšno eleganco, ki jo premorejo le pri Chanelu. Zavita v bel prosojen papir, me prosijo naj jih odvijem takoj. Odstranim še nalepke in pred menoj je najlepše kar so si za ta letni čas zamislili mojstri pri Chanelu. A s tem igre še ni konec. V vrečki me vsakič pričaka dodatno presenečenje, ki spremlja eno od kozmetičnih novosti, bodisi šal, toaletna torbica, torbica za ličila, sončna očala, frizbi . . Razburjenje ne pojema. Ko že mislim, da vem kaj bo v črni škatli, jo pustim za trenutek zaprto, še malo posanjarim in potem …

Tudi letos je velika črna prišla, tik pred novim letom, ko sem se že odpravljala domov, me je Barbaro z njo presenetila na stopnicah. Odpeljala sem jo sabo. Prezaposlena s postavljanjem bora, izdelovanjem okraskov z najmlajšima, peko piškotov v zadnjem momentu, zavijanjem daril, me je v sobi za goste počakala do naslednjega leta. Za odpiranje Chanelovih vrečk potrebuješ mir in predvsem čas. In danes je čas za Chanel.

Iz kolekcije ličil Les Perles De Chanel moram izdvojiti senčilo s paleto petih bisernih odtenkov in lak Black Pearl, za katerega verjamem, da bo zaradi svojega nenavadnega sivo, zelenega in modrega odtenka s polic pošel z enako hitrostjo kot lanskoletna mat kolekcija. Parfum N°5 Eau Premi? r mi diši veliko bolj od klasike in v omejeni izdaji Twist and Spray je še posebej ljubek. Pomladanska kolekcija ličil me je presenetila s senčilom Lagons (mogoče pa se letos poleti le najdeva z modro). Medtem ko bo prenovljene in obogatene kreme Sublimage La Cr? me zelo vesela moja mami.

P. S. Če mi zaupate kaj naj bi bilo v vaših sanjskih goodie vrečkah bom izžrebanki /cu podarila klasiko, parfum N ? 5 v omejeni izdaji Twist and Spray v velikosti primerni za torbico z dvema dodatnima dozama za polnjene in ruto Sublimage za okoli roke.