Cena zmage

5. 5. 2010
Cena zmage (foto: Fotografija Petra W.)
Fotografija Petra W.

Pred dvema mesecema sem začela svoj boj proti celulitu. Glede na opažanja lahko rečem, da sem sovražnika premagala na celi črti. Pa sem zadovoljna? Ne čisto.

Ko sem zadnjič takole pred ogledalom opazovala svoje super noge in še boljšo ritko, mi je pogled znova in znova uhajal malo višje. Košarice v modrčku so bile nekam prazne. Ja, nedrček mi je bil absolutno prevelik. Skočim po drugega, tistega z VAU efektom. Nič, tudi ta je bil videti bolj žalostno. Vem, da sem tekom postopka izgubila tudi štiri kile, pa vendar nisem pričakovala, da se bom skrčila na celi črti. Na svoj prsni obseg sem bila zelo ponosna. Nanj je bil ponosen tudi moj dragi, zato bo on najboljši sodnik.

No vidiš, celulita ni več.

Pa saj ga že prej nisi imela.

Kako nisem?

Kompliciraš.

Zakaj?

Saj veš zakaj.

Ne ne vem. (užaljeno)

Pogled se mu ustavi na mojem oprsju.

A to? (Kot da nisem vedela že prej.) O.K. Torej praviš, da sem ti bila bolj všeč s celulitno ritjo in večjimi?

Ja.

Užaljeno zapustim dnevno sobo in še nekaj čas stojim pred ogledalom. Cena, ki sem jo plačala za moje prerojene super noge in rit brez celulita, je bila za mojega dragega previsoka. Tehtam tudi sama in izberem noge in rit. Poleg tega je pred vrati poletje in lahko bom neskončno uživala v mini trendih. Zadovoljno se oblečem v pižamo. Čez čas se prikažem v dnevni.

Super si videti.

A res?

Ja.

Tisti večer sem potrebovala malo pihanja na dušo.

Naslednji dan sem odšla po nove modrce, manjše za celo številko. Z upanjem, da se moje prsi hitro povrnejo v bolj baročno stanje, sem kupila samo dva. Seveda morajo noge in ritka ostati taki kot so. To je ukaz.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc