'Here we go again'

9. 6. 2010

Dokler pred desetimi leti sama nisem okusila življenja blondinke, nisem verjela, da ima lahko katera koli barva las tak hipnotičen učinek. Enkrat blond za zmeraj blond.

Moja blond odisejada se je začela nekako takole:

Jaz z živo rdečimi dolgimi lasmi: “Živjo, rada bi bila blond.“

Frizer z zgroženim pogledom: “Danes? “

In potem je trajalo in trajalo.

Po letu dni sva postopno dosegla skoraj platinasto blond odtenek, nad katerim sem bila navdušena. Vzdrževanje je bilo preprosto. Ker sem bila pobarvana sem morala vsak mesec samo prositi prijateljico, da z 12% peroksidom uredi moj narastek.

Potem pa odločitev čez noč: postala bom rjavolaska. Mojster za ponovno pigmentacijo razbarvanih las, Kristjan, se je z mojimi lasmi naslednji dan mučil več kot pet ur. Nad novim lookom so bili navdušeni vsi, no ja skoraj vsi. Jaz sem dvomila potiho, moj najdražji na glas.

Kot medena rjavolaska sem zdržala vsega pol leta in že sem bila pri Borutu. Odločiva se za pramene. Čez manj kot leto dni sem bila spet popolnoma blond, saj so bili prameni, ki jih je bilo potrebno vsak mesec obnavljati delani z uporabo 9% peroksida. S svojimi lasmi in predvsem barvo sem bila več kot zadovoljna.

Malce manj v času prve porodniške, saj je bil narastek zaradi nerednega obiskovanja frizerja dolg tudi do tri centimetre (še dobro, da je moj naravna barva las mišja in razlika vseeno ni bila vpijajoča v nebo). In prav ta narastek med prvo porodniško mi je dal misliti ob drugi nosečnosti.

Zadevo sem si olajšala tako, da sem se ponovno odločila, da postanem medeno rjava. Spet je svoje delo odlično opravil Kristjan. Tokrat sem bila z novim odtenkom odkrito zadovoljna tudi jaz. Tako zelo, da sem pri njem vztrajala vse do lani poleti (2 leti), ko je prvi korak k ponovni blondinki naredil Mare s čudovitimi zlato-medenimi prameni.

Drugi korak sem storila včeraj, ko sem hotela, da so lasje videti še bolj blond, a vseeno ne tako zelo, da bi morala z alu folijo na glavi pri frizerju ždeti vsak mesec. Maretova sestra Nataša je po treh urah začarala nekaj čudovitega. Mojo novo barvo las je ocenila pokomentirala tudi moja mala: “Mami saj veš, da si mi bolj všeč s temi bleščečimi, srebrnimi lasmi. A boš zdaj ostala za zmeraj blond, tako kot na tistih fotografijah, ko sem bila jaz še majhna? “

Ja ljubica, mami bo za zmeraj blond.