Izpran sončni zahod

27. 6. 2011
Izpran sončni zahod

Ko takole ležim na ležalniku in listam zadnjo Elle UK, vmes površno predelam poglavje o morsko navdihnjenih črtah Coco Chanel (kako pripravno) ter oprezam za najmlajšima, ki v plitvini »mučita« morske polže, ne morem, da se ne spotaknem ob tako opevano garderobo za na plažo.

Ne duha ne sluha o šiku z Azurne obale, o seksi oblekicah v stilu razplesane Ibize, o eksotičnih vzorcih in hedonističnih finih tkaninah. Največ kar »naša« plaža premore je enostavnost in naravni stil po vzoru robinzonskih Kornatov. »To je zato ker smo v kampu«, mi navrže K., ki situacijo rešuje s prosojno dolgo obleko v roza florescentnem odtenku. Jutri se gremo kopat na bazen v enega od hotelskih kompleksov.

Ne duha ne sluha o coklih z vrtoglavo peto, z bleščicami okrašenimi tunikami, o celih kopalkah z nadvse zanimivimi izrezi, mega senčnikih, cvetju v laseh in ostalem »must have« dekorju za na plažo, s katerimi urednice in stilisti tako radi polnimo modne strani. In če me spomin ne vara, ni bilo nikakršne revolucije niti na bolj omikanih lokacijah po katerih sem se potikala vsa prejšnja poletja. O bog, če se samo spomnim kakšno razočaranje je bil Saint Tropez.

Seveda grešim tudi sama. Obožujem svojo sprano obleko, sprane džins kratke hlače, njegovo že skoraj preparelo svetlo modro srajco, na pol podrt slamnik in čisto zlizane japonke. Že spet sem pri počitniški modi.

V hrvaški Elle svoje bralke peljejo na modni potep, oh glej ga zlomka na Karibe, Ibizo, Toskano …  In kaj bo za na plažo oblekla njihova trenutno najbolj znana manekenka Kristina Šalinović? Udobne kratke hlače in obula Conversice.  Ni ga čez udobje. Ah, kdo razume to počitniško modo.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc