Jabolko ne pade daleč od črtastega drevesa

14. 5. 2010
Črtasta kombinacija v mali in veliki različici. Svetleči modni dodatki so na ta velik modni stajling prišli po ukazu male šefice. Ona ima svetleče superge in mami mora imeti nekaj podobnega. Naj ji bo. (foto: Fotografija Petra Windschnurer)
Fotografija Petra Windschnurer

Moja ljubezen do črt je velika. Tako velika, da mi ni težko svojo črtasto zbirko vsako leto dopolniti še s kakšnim črtastim kosom.

Za nekoga, ki mu črte ne pomenijo nič drugega kot le črte, bi ob pogledu v mojo omaro hitro zaključil, da na obešalnikih visi ducat enakih črtastih majic, topov, T-shirtov. Pa temu ni tako, razlikujejo se po debelini črt, po gostoti črt, po barvni lestvici črt, pa po tem kako ravne so črte in še kaj bi se našlo. Tako nekako kot črtast vzorec zeber, tako enak pa tako različen.

In videti je, da je ljubezen do črt podedovala tudi moja hči. Med enim zadnjih obiskov v trgovini si na moje začudenje ni izbrala roza oblekice temveč čisto običajno črtasto majico.

A to boš izbrala?

Ja mami, ta je lepa.

Prav ljubica.

Na blagajni jo še enkrat povprašam o njeni odločitvi. Z resnim pogledom pokima in mi da vedeti, da je to majica, ki si jo želi.

Ne vem zakaj, ampak ob njeni izbiri sem bila kar ponosna. Da štiri leten otrok izbere za večino lumpijev iste starosti dolgčas v črni in beli. Pa saj vem, mala mi samo želi biti podobna. Tudi to šteje. Namesto črt bi lahko izbrala šminkanje in blond barvo las.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc