Kdo se boji H&M?

10. 7. 2012
Kdo se boji H&M?

Če pustimo ob strani preimenovanje YSL in grenak okus, ki ga je pustila Chanelova zimska kolekcija, bi po odzivu modne javnosti lahko rekla, da je za največ razlitega žolča letos kriv prav H&M in njegove 'hudičeve' pogodbe.

Najprej so kvišku letele roke, ko se je za modno mizo usedla gospa Dello Russo. Hvala bogu, oblikovala bo samo nakit in torbice.

A čaka nas še nekaj hujšega, brezsramno pogodbo s H&M so podpisali tudi pri Maison Martin Margiela. Modno svetišče je okrnjeno (V to isto svetišče so v začetku julija poleg urednic modnih revij smele vstopiti tudi tiste nemodne. Kaj takega, Margielove piarovce bi bilo treba zapreti, vse po vrsti).

In potem poslušam in berem komentarje: uničili bodo MMM, le kaj so naredili MMM-u, priskutili mi bodo mojo najljubšo blagovno znamko... Lepo vas prosim. Enako je najbrž po mizi tolkla nogometaševa žena, ko je s H&M-ovimi vodilnimi cigaro prižgal Cavalli.

Kako si drznejo! In zdaj bodo vse tiste 'fufice' nosile mojega Roberta.

Kot sem že napisala ob tej zloglasni najavi – Zakaj toliko prahu? MMM bo ostal MMM, H&M bo ostal H&M, MMM za H&M pa MMM za H&M. Če si las ne pulijo pri Margieli, zakaj bi si jih mi.

O. K., malo drame v modnih sferah je vedno dobrodošlo. In tudi bojazen, da bodo tiste prevelike plašče, konstrukcijsko nenavadne suknjiče nosile vse tiste 'lovače' na modne znamke, je odveč. Del kolekcije sem že videla in moram reči, da bo njihova garderoba na tokratno sodelovanje ostala imuna.

V vrsti bodo (navedeni so zgolj tisti, ki so svoje čakanje že javno oznanili) čakali gospodična, ki že ima originalne Margielove čevlje, pa kar nekaj Young Squatovcev, nekaj študentov modnega oblikovanja, punce z uredništva Elle, stilistka. Mogoče bo tam tudi modni oblikovalec, ki mi brez sramu prizna, da je pred leti pokupil celotno kolekcijo, ki so jo za H&M pripravili pri Comme des Garçons.

Ko se bo v trgovinah bliskalo in šopirilo po Annino, bom ostala doma. To je vse. Kolekcijo MMM za H&M pa bom gotovo šla še enkrat pogledat, in če bo tisti preveliki plašč dobro sodeloval z mojo postavo, ga bom kupila. V tem ne vidim nič grešnega, nič slabega.

Priznam, za original nimam in tega izpod rok H&M-ovih šivilj ne bom božala, zato ker je kvazi Margiela plašč, ampak zgolj zato, ker mi je všeč, in ker vem, da ga bom dobro nosila.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc