Marni at H & M

2. 3. 2012

Punce na uredništvu smo vedele, da bo prišel dan, ko bo spet treba iti v vrsto. 8. marec je tako rekoč pred vrati in za njimi težko pričakovana kolekcija Marni at H & M.

 

Da pa bo izbira lažja in nakup učinkovito hiter, so s preview ogledom kolekcije poskrbeli v zagrebškem H & M press oddelku. Kaj torej kupiti? Če bi vprašali Tino, bi vam danes in pred tremi meseci odgovorila: "Dolgo svileno obleko z dvema prepričljivima Marni vzorcema."

Marni at H&M

Seveda, ženske kolekcije Marni opredeljujejo vzorci in gospa Consuelo pravi, da navdih za kolekcijo vedno najde v vzorcih, nikoli v kroju ali silhueti. Nič drugačna ni kolekcija, ki jo je oblikovala za H & M. V njej na bombažu, svili, volni in kašmirju (materiali so tokrat resnično kakovostni, kar boste z otipom ugotovili, še preden boste prebrali sestavo na etiketi) kraljujejo najbolj značilni Marni vzorci: pike, afriški etno vzorci in geometrijski motivi.

Čeprav me je najprej prepričevala svilena tunika z zelenim geometrijskim vzorcem, kapuco, zadrgo na vratnem izrezu in žepi (o, da, žepi, obožujem jih tako na oblekah kot tudi na tunikah in Consuelo nanje ni pozabila), sem se na koncu odločila za pike (mogoče prav zato, ker mislim, da bo tunika eden od najbolje prodajanih kosov).

Marni at H&M

Dvakrat. Pred časom na Outnetu za rdeče razmazane Marnijeve, tokrat za velike Marni at H & M pike, izdelane v modro sivem bombažnem žakardu.

Marni at H&M

Marni at H&M

Marni at H&M

Misli so mi uhajale tudi k moški kolekciji, natančneje k modro sivemu črtastemu puloverju iz kašmirja, in spet nazaj k ženskemu topu iz lakastega usnja in pletenine (mimogrede, prav usnjeni top bo ob črnem pikastem plašču in dolgi svileni obleki najdražji kos v kolekciji, zanje bo treba odšteti 129 €). Slednji je res nekaj posebnega. Ožigosali smo ga kot kos za na pisto, isto etiketo si je prislužil še rumen moški prekratek brezrokavnik iz bombaža.

Marni at H&M

Marni at H&M

Marni at H&M

Razveseljivo je tudi dejstvo, da bo v Sloveniji mogoče dobiti skoraj vse kose, ki jih že nekaj časa gledamo v lookbooku, pri naročanju so izpustili le nogavice. Zanima me, kdo bo pograbil enodelne kopalke? In potem so tu še modni dodatki. Nakit. Težko verjamem, da bo koga pustil hladnega. Še posebej zato, ker je Marni at H&M nakit v primerjavi z ostalim nakitom, ki je nastal kot plod sodelovanja velikih oblikovalskih imen in H & M, najbolj prepričljiv. Doma imam originalno zapestnico Marni in lahko rečem, da je razlika le v ceni. 8. marca bo za ogrlice treba odšteti okoli 50 €, za zapestnice 30 €.

Marni at H&M

Klobuke, potisnjene daleč na oči, bi gotovo nosile punce na pisti, sončna očala doma na ulici. Mogoče so me še najmanj navdušili čevlji. Poskusila sem srebrne sandale, a kaj ko ne prenesem ničesar med prsti (ne spomnim se, kdaj sem nazadnje naokoli šlapala v japonkah). Sandale so sicer lepo oblikovane, a kot sem rekla, tista vrvica med prsti je bila razlog za ne, hvala.

Marni at H&M

Marni at H&M

Kot zanimiv nakup naj izpostavim še uniseks majico z otroško risbo (pri Marniju jih na prodajna mesta vsako leto pošljejo okoli novega leta), katerih del dohodka bo šel v dobrodelne namene.

Po kaj se bom torej na dan žena vrnila v H & M trgovino? Po majico s potiskom, ki bo luštno darilo za prijateljico, in po temno modro parko, ki je letos ena izmed boljših. Se vidimo?

Marni at H&M