O Milanu po Milanu 2. del

3. 3. 2010

Petek 26.2.2010

07:00 Hitim pod tuš. Tina še spi.

07:20 Še enkrat preverim pot do Corso Italia 58, kjer bova ob devetih lovili revijo Dsquared2 (do tja bova uporabili javni prevoz).

08:00 Zajtrk. S Tino se zaklepetava, zato že zamujava.

9:15 Čakava na tramvaj in se tolaživa, da bodo revijo začeli vsaj 45 minut kasneje. Torej nama ostane še 30 minut.

9:50 Niti slučajno še nisva blizu Corso Italia, zato skleneva, da se je mogoče bolje vrniti na sejmišče, kjer bo ob »desetih« Blumarine. Toliko o javnem prevozu.

10:00 Na metroju srečava Emila in prav ležerno »hitimo« na sejmišče.

10:30 Revija poteka v največji dvorani in preden se ta napolni mine še pol ure.

11:00 V prvih vrstah mrgoli italijanskih zvezdnic, prisotne so tudi vse modne in glavne urednice pomembnih revijalnih izdaj. Tri vrste pred mano sedi tudi "Denzel Washington", ki z mini fotoaparatom in malce bebavim nasmeškom slika manekenke v mimohodu. Z enako hitrostjo slike tudi briše. Vem kako težko je s fotoaparatom s strani ujeti punco, ki skoraj teče mimo tebe. Kolekcija v kateri je precej usnja, črne barve, mini krilc, zakovic in bleščic je poklon glamuroznemu roku. Oblačila nosijo top modeli, glasba je odlična in vzdušje pravo. Končno.

11:25 Hitim do sobe za novinarje, kjer kličem piarovko za Versace. Vabila v hotel nisva dobili, vem pa, da sva povabljeni. O.k. sva na guest listi. V italijanski angleščini mi trikrat ponovi številko sedeža, jaz pa še vedno ne vem kje sedim. Bom že potem.

12:05 Sportmax. Prvi del močno spominja na tradicionalno angleško lovsko odpravo s kraljevskim pridihom. Veliko je kara, volnenega tvida, polsti, krznenih brezrokavnikov. Drugi del je izrazito vojaški in ta mi je zelo všeč. Najbolj me navdušujejo pelerine- plašči v kombinacijo s svilenimi bluzami in oblekami. Revijo nosi tudi slovenska manekenka Valerija Kelava. Včeraj je bila tudi na Pradi.

12:40 RoccoBarocco izpustiva. Kosilo si privoščimo skupaj z blogerjem Yvanom Rodicem iz Facehunterja (njegova knjiga s fotografijami je tik pred izdajo zato ga za rokav cukajo številne TV ekipe). Prizna, da mu Tavi (predvsem njen stil oblačenja) ni všeč. Me povpraša kakšno je modno stanje v Ljubljani in obljubi, da pomladi pride v našo prestolnico iskat zanimive ljudi za njegov blog.

14:00 Ker sta Getano Navarra in Emporio Armani ob isti uri se s Tino ločiva. Jaz grem na Armanija, ona na Getano. Medtem ko čakam prevoz, v pol ure kupim sandale in jopico Patrizia Pepe ter izgubim bančno kartico. Če to ni šoping rekord?

15:00 S Tino ugotoviva, da sta reviji druga od druge oddaljeni le 100 m. Časa je dovolj, da skočim v backstage Getano Navarra. Na vratih pojasnim, da sem z Lorellino snemalno ekipo in že sem notri. Lorella in Tina pravkar »obdelujeta« vzhajajočo romunsko manekenko, medtem ko Valerija, ki nosi tudi to revijo, ne želi dajati intervjujev za medije. Nobenega. Pojasni, da na njej ni nič posebnega, kar bi medije lahko zanimalo. Pusti se slikati. V oči mi padejo velike srebrne okrogle zakovice in preveliki škatlasti plašči.

16:20 Emporio Armani. Klasika. Mi je pa všeč dvorana, kjer so sedeži razporejeni tako, da vidiš čevlje ne glede kako zadaj sediš.

17:20 Pred Piazzo Vetra je že gužva. Prebijem se do vrat in varnostnike vsaj dvakrat prosim, da pokličejo Christino, ki imam moje vabilo.

17:30 Sedim v dvorani, pred sabo opazujem blogerko iz Style Bubble, ki nosi roza prozoren plašč in nekaj svetlečega. Čudna kombinacija. Ko v dvorano prispe še Anna se vsi poženejo k njej. Poleg prisede še Mario Testino in revija se lahko začne.

18:20 Na nobeni revije punce ne hodijo tako hitro kot tu. Vsake toliko časa imam občutek, da bo kakšno zdaj, zdaj odneslo z ovinka. Črt se kasneje šali, da bo treba revijo za oddajo Bleščica spustiti v slow, slow motion. Oblačila so mi zelo všeč. Motoristični navdih po Versacejevsko.

19:00 Noge naju tako bolijo, da izpustiva hitri šoping in se odpraviva raje v hotel. Lorella gre še na C'N'C, midve sva njihovo prezentacijo ob 13h izpustile.

20:30 Kitajc.

21:15 Pridružita se še Lorella in Črt in tokrat crkujemo od smeha, ko se pogovarjamo o Cavalliju.

24:00 Pregledam vabila za jutri, preberem dve strani v knjigi in že spim.