Roza je zakon

9. 2. 2010

Mami danes si pa kot ena čarovnica.

Zakaj? A se mami danes ni lepo oblekla?

Ne lepa si mami, samo cela si črna.

Tisto jutro sem si res zaželela črnine, čeprav ta ni velikokrat na mojem meniju. Sama sem bolj za modro, zeleno, rjavo in seveda sivo. Tisti živahni toni pa so trenutno v domeni moje hčere. Ni je čez roza barvo. Roza je zakon. Vsi približki v rdeči, vijolični in fuksiji ji ne pridejo niti do kolen.

Mami a ti danes nebi oblekla roza obleke?

Ljubica, mami nima roza oblekice.

Ja pa maš, tisto v omari, tam kjer je sesalec. (ponesrečeni nakupi in stara garda si po lestvici pomembnosti pač zaslužijo omaro s sesalcem)

Joj pikica, veš roza barva je bolj za punčke. (debela laž, a tako je šlo najhitreje)

Da mami nima pojma, bi lahko hitro ugotovila, če bi bila z mano kasneje, ko sva z Urško v Mullerju srečali starejšo gospo, ki je nosila reči in piši baby pink barvo las. In to ni bila barva, ki se zgodi po nesreči, ko sive barvaš v blond (tisto hitro prepoznam po vijoličnem podtonu). Bila je barva, ki jo je gospa pri frizerju zavestno naročila. Poleg je nosila roza uhane. In bila je zakon. Če ima gospa vnukinje, jo te gotovo obožujejo.

Tukaj pa je še nekaj meni ljubih barvitih primerkov za pomlad in poletje 2010 v oranžni, roza in barvi lososa. Mogoče naslednjič sabo v šoping vzamem mojo pikico, da mi zbere kakšno fuksija tuniko.