Margiela with H & M: Shop till you drop

15. 11. 2012
Margiela with H & M: Shop till you drop

Ko je v nabiralnik padlo sporočilo, da nas večer pred uradnim začetkom prodaje kolekcije mmm x h & m v Zagrebu čaka tako imenovani preshopping, sem bila zelo zadovoljna.

Ne maram gužve (kdo pa jo?), sovražim drenjanje in alergična sem na 'kokošjo' paniko. Dovolj razlogov, da še nikoli nisem v nizkem startu čakala pred trgovinami H & M (v redu, imam tudi srečo, da počnem to, kar počnem, in me kot urednico mode po navadi malce razvajajo s takšnimi in drugačnimi darili).

Kakorkoli, ta preshoping sem si predstavljala drugače, povsem drugače. Saj veste, kozarec šampanjca, pa malce druženja in potem ogled kolekcije in končni nakup. Ni iz trte izvito, da se Slovenke na teh H & M-dogodkih najbolj bojijo prav Hrvatic. »Pridejo v skupinah, vsaka se zapodi na svoj konec, sistematično poberejo vse v različnih konfekcijskih številkah  in nato v garderobi pomerijo vsak kos posebej,« eno izmed takšnih bližnjih srečanj z njimi opiše Tina.

Večer v Zagrebu ni minil nič drugače, le da je navadne smrtnike tokrat zamenjala zagrebška estrada. Igralke, voditeljice, lastnice modnih agencij, oblikovalci, plastični kirurgi, pevke ... Še nikoli nisem videla na kupu toliko 'krvoločnih' nakupovalcev. Grabi, trgaj, ni pomembno, kaj, samo, da je.

K sreči sem svoje tri kose, ki sem jih želela pomeriti, našla dovolj hitro. Na poti do garderobe so me vsaj trikrat ustavile besne ljubiteljice vsega, kar je bilo v trgovini, in na moj izbor, v primeru, da mi ne bo všeč, postavile rezervacijo. En sam kaos, panika.

Skupinica iz Slovenije je bila povsem nepripravljena na takšen dvoboj. Vsi razen Tjaše Kokalj smo ostali praznih rok. Ta je na takšnih frontah že prava veteranka, a kljub temu ni pričakovala česa takega. »Čeprav imam v vreči vse, kar sem si želela, sploh ne občutim veselja,« pokomentira svoj nakup.

Ko so po trgovini začeli leteti še pladnji s kozarci in je Tina pred potoki šampanjca reševala moške šale, je bil čas za odhod domov. Predčasen odhod domov.

P. S. Tjaša danes svojo srečo v imenu obeh Tin preizkuša v boju z domačinkami v ljubljanskem H & M. Me prav zanima, ali se bosta naročnici sprehajali v suknjiču in supergah. Go, Tjaša, go!