V drugo smer na razprodajah

10. 1. 2014
Edino, kar še šteje, je, da pred razprodajami temeljito preučite, kateri trendi so pred vrati, in kupujete za eno sezono vnaprej, kajti moda že dolgo ne ločuje več strogo med zimo in poletjem.

Na razprodajah kupujte večne, klasične kose. Ne, hvala. Da ne bo pomote, teorijo klasike in večnih kosov kot najboljši ulov na razprodajah sem (malce jo še) zagovarjala tudi sama, mogoče sem se na to temo celo kdaj bolj obširno razpisala.

In vendar, koliko bež plaščev že imate v garderobi? Če bi na razprodajah vsakič kupila kavbojke, bi potrebovala posebno omaro samo zanje.

K vragu tudi s črnimi oblekami in škornji, tole nakupovanje je en sam dolgčas. Brez zamere, vse leto si želim tiste svetleče kimono Kenzove obleke, zdaj pa naj si spet kupim bež plašč (ne odtehta niti luksuzna blagovna znamka). Enega že imam v omari (tam visi že celo večnost) in vem, da me bo rešil iz zagate, kako se pogreti na povsem običajen delovni dan, danes, jutri in pojutrišnjem. To pa je tudi vse.

In, ne, nisem ga kupila na razprodajah. Na njih že nekaj časa iščem tiste posebne, vpadljive, pa tudi modne kose (peplum, ki se je na začetku ponovnega lansiranja zdel kot muha enodnevnica, se je na 'sceni' obdržal še dve, če ne tri sezone).

Takšna oblačila in modni dodatki so zaradi dragih materialov, posebnega krojenja in okrasja v osnovi večinoma zelo dragi, predragi za moj žep. V času znižanja se jim lahko približam, z nekaterimi se bolje spoznam, enega po navadi nato odpeljem tudi domov.

Če potegnem črto pod vsemi posebnicami, ki sem jih že kupila na razprodajah, se izkaže, da sem jih in jih bom še nosila večkrat kot bež plašč.

P. S. Edino, kar še šteje, je, da pred razprodajami temeljito preučite, kateri trendi so pred vrati, in kupujete za eno sezono vnaprej, kajti moda že dolgo ne ločuje več strogo med zimo in poletjem.