Vse do tal

27. 12. 2010
Vse do tal

Dolge obleke obožuje moja hči, jaz pa si jih tudi ne morem izbiti iz glave, od kar se je lani po prodnati pisti takoj po Chloé reviji v njej zavrtela Anja Rubik.

Maniji do tal se tako nisem mogla izogniti letos jeseni, ko so me okoli modne osi vrtela najdaljša krila iz kolekcije Dries Van Noten. Všeč mi je, da so jih na modni podij poslali tako nonšalantno- skupaj s športnimi puloverji v akciji slojenja. Ko pa pomislim na Karlie Kloss v tisti čudoviti rdeči plapolajoči Lanvin obleki iz kolekcije pomlad poletje 2011, pa se mi vrti, četudi sedim. Pravzaprav sem z vsemi ta dolgimi iz Lanvinove ta zadnje čisto obsedena.

In še to: manekenke poleg nosijo sandale z nizko peto- čisti presežek (od nekdaj mi je všeč kombinacija dolge večerne obleke z nizkimi sandali). Enak naval čustev čutim tudi ob harmoniji dolgega krila in T-shirt majice iz pomladanske kolekcije Jil Sander. Nikakor se ne morem otresti misli, da bo dolgo do tal moja poletna modna obsesija številka ena.

Zato za ta dolgimi oprezam že od oktobra dalje in našla sem dva približka, za katera menim, da mi bosta v uvodnem delu poletja dobro služila. Obleka v črni in modri je baje v Zari visela mesece pa je ni hotel nihče (o kakšna sreča), krilo pa je v Massimo Dutti šele dobro prispelo.

P.S. Obleka in krilo imata žepe, kar se mi zdi še posebej, oh tako 'cool' so.

Fotografije osebni arhiv in Imaxtree

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc