Zakaj letos grem na razprodaje?

7. 1. 2013
Zakaj letos grem na razprodaje?

No, vsaj upam, da mi bo v prihodnjih dneh uspelo ukrasti si eno popoldne za neobvezen sprehod po trgovinah in večerno polnjenje košarice na netu.

Čeprav je moj prvi zagon, da najdem nov plašč in čevlje, za nekaj časa upočasnil klic avtomehanika, ki je seveda 'zase' zahteval vse prihranke, namenjene nakupu lepih stvari, med katere gotovo ne spada menjava olja, brisalcev, zavornih diskov, ključavnice, klime ...

Kakorkoli, od šoka ozdravljena, spet na starih tirnicah s kartico v roki. Letos grem na razprodaje zato, ker je bila zima pregrešno draga, luksuzno draga. Nič čudnega, saj smo imeli možnost tipati, gledati in tudi nositi najlepše plašče iz najbolj finih materialov, usnje tako in drugače ter fantastične škornje (ob mojih izbrankah mi je zastal dih vsakič, ko sem jih kliknila in preverila, zakaj mečem kovance v pujsa).

Po kaj grem: po moder plašč v mornarsko vojaški različici iz kašmirja in alpak volne, po  usnjeno jakno v kombinaciji z volno ter ne nazadnje po škornje, za katere me je 'oropal' lastni avto. Izdaja ali, kot bi rekla @SISIshop: v bistvu rabiš novo kripo. Če mi uspe velik met in obkljukam vsaj eno od želja, bom prišparala, ja ja, se že popravljam (cc. moj življenjski sopotnik), zapravila bom manj, ne privarčevala.