Foto: Mladostniško igriva generacija POP

Če ste premalo drzni za neon, a preveč živahni za pastele, si privoščite kose z mladostniško igrivostjo.

Dekor, 9. 12. 2012
Stoli Bold (foto: Promocijsko gradivo)

Stoli Bold

Svetilka Oceanic (foto: Promocijsko gradivo)

Svetilka Oceanic

Lesene igrače Vilac (foto: Promocijsko gradivo)

Lesene igrače Vilac

Vaza Carrot (foto: Promocijsko gradivo)

Vaza Carrot

Koledar Round And Round  (foto: Promocijsko gradivo)

Koledar Round And Round

Stol Sella (foto: Promocijsko gradivo)

Stol Sella

Sodobna tradicionalnost

Bold je sodobna različica tradicionalnega stola iz jeklenih cevi. Polnjen s tanko poliuretansko peno v eni potezi uspešno odigra vlogo opornega spodnjega dela ter sedeža, nato pa se nagne nazaj in ponudi še razkošno porcijo udobja. Na voljo je v štirih odtenkih z možnostjo odstranitve prevleke. (big-game.ch)

Kompozicija

Vaza Carrot, ki jo je leta 1985 za Memphis Milano oblikovala Nathalie Du Pasquier, je visoka 30 centimetrov. Porcelan postane geometrijska kompozicija, ki poudarja humor in poezijo vsakdanjega življenja. (store.memphis-milano.com)

Preprostost

Na svetilko E27 se je za Muuto podpisal skandinavski oblikovalec Mattias Stählbom. Velja za šolski primer preprostega oblikovanja in prav zaradi te preprostosti je primerna za vsako okolje. Na voljo je v osmih različnih odtenkih, in če jih skupaj namestite več, boste našli novo privlačno rešitev za osvetljevanje. (muuto.com/shops)

luč

Unikat

Stol Sella, ki sta ga za Zanotti oblikovala brata Castiglioni, je bil skovan v letu 1957. Njegova eleganca se zdi nenavadna, sploh glede na dejstvo, da gre za tradicionalen dirkaški sedež. Nameščen na rožnato lakirano jekleno palico, ki se zaključi v stopalo iz robustno litega železa, je v kompoziciji, ki čudežno deluje kot usklajena in strašansko šik celota. Stol Sella velja za izjemno oblikovanje, brata Costiglioni pa sta dokazala svoj občutek za pretvarjanje vsakodnevnih elementov v edinstvene oblikovalske dosežke. (zanotta.it)

Igra barv, materialov in motivov

Svetilko Oceanic je za italijanski Memphis leta 1981 oblikoval Michele De Lucchi. Zbirateljska poslastica je na yoox.com lahko vaša že za dobrih tisoč evrov ali pa pobrskajte po spletnih galerijah in sodelujte na dražbah rabljenih oblikovalskih predmetov.

Duhci

Stenski nosilci za obešalnike Potatoe so delo francoske oblikovalke Geneviève Gauckler, umetnice, ki ustvarja čudovite zgodbe in jih združuje v prizore iz vsakdanjega življenja. Njen prepoznavni slog odražajo preproste in barvite oblike, polne veselja. (genevievegauckler.com)

duhci

Spremljajte čas

Minimalna oblika, barvni jezik in ročno upravljanje so se združili v modelu, ki je igriv tako za uporabo kot na pogled. Koledar Round And Round proizvaja Seletti, oblikoval pa ga je David Weatherhead. (seletti.it)

Družbeni aktivizem za najmlajše

Lesene igrače Vilac so posebne in nikdar ne gredo iz mode. Oblikovalci, ki jih izdelujejo, so pravi umetniki, in prav ti igrači vdihnejo edinstveno osebnost. Barvitost in oblikovanje otroških stolov temeljita na likih Keitha Heringa, družbenega aktivista 20. stoletja.

Pripravila: Polona Pajk

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri