Misija je mogoče: oddaja o prenovi

Po zgledu iz tujine tudi na slovenske zaslone, tokrat ne na televizijske, ampak na računalniške zaslone oziroma svetovni splet, prihaja oddaja o prenovi doma, ki so jo ustvarjalci poimenovali Misija je mogoče.

Misija je mogoče: oddaja o prenovi - Foto: promocijsko gradivo

Projekt pripravlja spletni portal za gradnjo, prenovo in opremo doma Gradbenik Slovenije, ki bo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), partnerji portala in njihovimi uporabniki prenovil prostore šestim družinam v hudi socialni stiski iz različnih krajev po Sloveniji.

S pomočjo uporabnikov bodo v prvem delu projekta zbirali interjerje, ki so v njihovih domovih že odslužili svoje. Voditelji oddaje pa bodo nato izbrali kose pohištva, jih osvežili in postavili v nove prostore, ki jih bodo preuredili skupaj s pokrovitelji.

Oddaje so začinjene z zabavnimi trenutki, a hkrati gledalcem prikažejo koristne nasvete in ideje, kako lahko z majhnim vložkom in veliko mero ustvarjalnosti svoj dom preuredijo v prostor, za katerega so bili pred tem prepričani, da lahko o njem le sanjajo.

Pomoč lahko ponudite tudi vi!

Na elektronski naslov podarim@misijajemogoce.si do 5. februarja pošljite fotografijo pohištva, ki bi ga želeli podariti družinam. Morda bosta prav vaš stari stol ali miza, ki ju že dolgo ne uporabljate več, krasila dom družine v stiski!

- Jana Koteska

Oblikovalka interjerjev, ki je širši publiki bolj znana iz sveta mode, v katerem si je ustvarila bogato kariero kot fotomodel. Danes se preizkuša v vlogi modne kreatorke in oblikovalke interjerjev, o čemer si je znanje nabrala na Visoki šoli za dizajn.

»Med bivanjem v Los Angelesu sem spremljala ogromno podobnih oddaj, ki jih pripravljajo Američani. Bila sem navdušena in prav zaradi njih sem se po vrnitvi v Slovenijo vpisala na Visoko šolo za dizajn. Najbolj mi je všeč pristop,  kako lahko z majhnim vložkom narediš veliko spremembo, ker se mi zdi, da še vedno prevladuje mnenje, da moraš imeti za lepo urejen prostor ogromno denarja, pa to sploh ni res – le malo domišljije! In prav to bomo v oddaji s popolnoma primernim imenom, Misija je mogoče, poskušali dokazati tudi v Sloveniji! Sodelovanje v tej oddaji je izpolnitev mojih sanj. Hvaležna sem Jeleni in ekipi Gradbenika Slovenije, da me je povabila k sodelovanju. To je še en nov ustvarjalni izziv, ki se ga bom z veseljem lotila, in res že komaj čakam, da bomo skupaj razveseljevali ljudi!«

- Miloš Vujičič

Oblikovalec interjerjev. Oboževalec vsega dih jemajočega in ustvarjalnega. Za seboj ima že desetletne izkušnje na področju oblikovanja. Prisega na inovativnost in nore ideje.

»Projekt je zame osebno velik izziv, z ekipo bomo morali dokazati, česa smo sposobni, saj bomo postavljeni pred dejstvo, kako narediti čim več z zelo omejenimi sredstvi in časom. Misel, ki me navdihuje, je, da bomo družinam polepšali, predvsem pa izboljšali njihove bivalne razmere.«

- Neža Perger

Arhitektka z bogatimi izkušnjami na svojem področju. Kljub mladosti ima za seboj že lepo število uresničenih projektov, svoje izkušnje je med drugim pridno pridobivala tudi v arhitekturnem biroju priznanega arhitekta Janija Vozlja.

»Dandanašnja miselnost, ki je vsekakor plod dejanskega stanja družbe, je vse bolj naravnana k temu, da si lahko na neki način le ‘izbrani’ privoščijo konkretne posege v svojem bivalnem prostoru. Sodobni mediji nam slikajo sanje, na katere pravzaprav niti pomisliti ne upamo več, pa vendarle kaj če te postanejo resničnost? Arhitekturno-oblikovalske ideje zasnovanega koncepta oddaje tako ne ostajajo le zgolj na papirju, temveč ga postavljajo v konkretno okolje, v katerem se mora znajti ne le kot oblikovalec, temveč predvsem kot konkretni ustvarjalec.«

- Jelena Gavranovič

Vodja marketinga pri portalu Gradbenik Slovenije

»Kljub humanitarni noti je naš cilj, da bi bile oddaje koristne in informativne, pa tudi navdihujoče. Vse, kar si želimo, je, da bi v sklepnem delu risale nasmehe na obraze družin, saj si brez naše oddaje in pomoči pokroviteljev prenove svojega doma ne bi mogli privoščiti. V letu 2012 naredimo in se skupaj veselimo dobrih stvari!«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri