Na Philips Fashion Week prihaja britanska modna oblikovalka Jane Bowler

Na pobudo British Councila v Sloveniji na slovenski teden mode prihaja britanska modna oblikovalka Jane Bowler, ki bo imela predavanje in delavnico.

Fashion Week, 27. 3. 2013
Na Philips Fashion Week prihaja britanska modna oblikovalka Jane Bowler - Foto: Lucia O’Connor-McCarthy

Jane Bowler, ki je pred tremi leti diplomirala na RCA, je oblikovalka, ki jo navdušujejo nenavadni materiali. Skoraj bi lahko rekli, da ustvarja oblačila iz odpadkov. Plastiko in gumo različnih oblik spremeni v obleke, ki navdušujejo modne strokovnjake.

Takoj po končanem študiju je njeno kolekcijo za revijo AnOtherman Magazine fotografiral Nick Knight. Spletni portal Dazed Digital jo je označil za mlado nadarjeno oblikovalko, na Guradianovi spletni strani so jo vključili v modni film, o njej pa so pisali tudi na Vogue.com.

Njena oblačila si redno izposojajo zvezdnice, kot so Rita Ora, Azealia Banks in Jessie J.

Bowlerjeva je znana predvsem po svojem inovativnem pristopu k oblikovanju. Njene kolekcije poudarjajo njeno strast do spreminjanja poceni materialov in običajnih stvari v lepe kreacije, za doseganje tega pa uporabi unikatne procese. Z ročno pobarvano in s toploto obdelano plastiko utira pot edinstvenemu pristopu k modnemu oblikovanju z zabavno, vendar sofisticirano noto.

Jane pri oblikovanju rada uporablja nenavadne materiale, ki jih lahko reciklira. Velikokrat se po materiale odpravi kar na smetišče, kjer je veliko odpadne plastike. Druge materiale, kot so zavese za prhe, pa nakupi v trgovinah za dom. Med eksperimentiranjem z materiali kosi nastajajo povsem po naključju.

Pred kratkim je bila Jane posebna gostja v Antwerpnu na seminarju o vzdržljivosti z naslovom High Fashion Low Countries. Vzdržljivostni pristop k modi je že od nekdaj vodilo njene blagovne znamke. S tem konceptom želi poudariti lepoto in luksuz ter ustvariti oblačila, ki ne razpadejo.

Njene kolekcije prejemajo pohvale po vsem svetu. Sezono za sezono dokazuje, da še ni pokazala vsega, česar je sposobna. Ves čas spreminja, nadgrajuje in izboljšuje ročne postopke oblikovanja oblačil ter preseneča s kreativno uporabo materialov.

Organizatorji Philips Fashion Weeka so v sodelovanju z British Councilom organizirali predavanje na temo vzdržljivosti in reciklaže, na katerem bo o svojih izkušnjah govorila prav Jane.

Predavanje bo v torek, 9. aprila, ob 14. uri v Kinu Šiška. V sredo, 10. aprila, pa bo od 10. do 18. ure vodila delavnico na isto temo. Vstop na predavanja je prost, delavnica pa je namenjena študentom NTF in VŠD.

Meta Kač

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri