Manca Izmajlova: prepričljiva v vsakem nastopu

Duša, ki je Praslovanu hvaležna, da je preplaval tisto rusko reko.

Manca Izmajlova: prepričljiva v vsakem nastopu

Slovanska duša je naslov vaše nove plošče – jo znate opisati z besedami? Morda vi poosebljate slovansko dušo?

Je nekaj, kar imamo vsi v sebi, je pač neka nostalgija, melanholičnost in hkrati energičnost, nagnjenost k stvarem, ki imajo v sebi več globine.

Zaradi muzikala Cats ste nehali študirati pravo. Se še spomnite, kakšni občutki so vas prevevali, ko ste zapustili dvorano?

Saj je nisem! (smeh) Šla sem okoli dvorane in v transu varnostnika preprosila, da me je spustil v zaodrje. Bila sem tako ljubka v rožasti dolgi oblekici. (smeh) No, potem sem spoznala dirigenta in nekaj nastopajočih in šla z njimi celo na pijačo. Pogovor je nanesel tudi na moje petje, in tako sem na njihov namig pri dvajsetih opravila zelo zahtevne pevske-igralsko-ples­ne sprejemne izpite v Londonu (Mountview Academy of Theatre Arts). Pravzaprav so oni krivi, da sem se začela profesionalno ukvarjati z glasbo.

Kako ste prišli do sodelovanja z ruskim državnim orkestrom kinematografije? Je to zasluga vašega soproga, Benjamina Izmajlova?

Da, mojega soproga so pred leti geni odnesli v Rusijo študirat in sčasoma je s seboj potegnil tudi mene. Spoznal je veliko ljudi, ki so nama sedaj pomagali. Ruski simfonični filmski orkester ni kar tako, saj izvajajo glasbo za vse večje ruske filme in za veliko tujih.

Izbira Slavka Avsenika ml. kot producenta tudi ni bila vprašljiva?

Slavko je odličen. Malokdo ve, da je v ZDA končal študij filmske glasbe. Zanj lah­ko rečem, da je, kljub temu da je na sceni že toliko časa, zelo nadarjen.

Ste tudi igralka. Kako združujete obe izraznosti? Kam vas vleče bolj?

Igra mora biti del vsakega nastopa, v vsaki pesmi, ki jo poješ, moraš biti prepričljiv in svoje petje podkrepiti z nastopom, s svojo pojavo. Ne glede na to, kaj poješ.

Glede na to, da ste prodajali v modnem butiku, ste kar primerni za našo revijo. Se spoznate oziroma spremljate svetovne modne trende?

Ja, spremljam modne trende in imam na splošno zelo rada lepe stvari, ne glede na modo. Sicer pa, če vprašate mojega moža, sem najboljša pri kombiniranju tistega, kar pač imam, in predvsem dobra svetovalka drugim, kar je logična posledica dejstva, da obožujem hoditi po trgovinah in da sem delala v butiku v Londonu. To ni bilo naključje, saj sem poprijela za delo, ki mi je bilo najbljižje. Lahko bi, recimo, tudi stregla.

Kako se pripravljate na še eno epizodo v svojem življenju – postati mati?

Zelo sem zaposlena, toda če bi vedela, da bo tako lepo biti noseča, bi se za nosečnost odločila prej. Polna sem energije, ves čas sem dobre volje. Bistveno lepše pojem, dihanje, ki je pri petju zelo pomembno, se je podvojilo, imam lepšo kožo, lase . . Torej, vse je v najlepšem redu in dojenčka se neizmerno veselim. Nastopala pa bom spet takoj, ko bom lahko, saj so se promocijske aktivnosti za Slovansko dušo komaj dobro začele.

Aljaž Deu

Fotografije: Igor Skobelev

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri