Erotična kuhinja

12. 1. 2007

Hrano je treba pripravljati z ljubeznijo! Od ljubezni do čutnosti pa je le korak, zato se čim prej zatopite v te vroče recepte, ob katerih boste začutili mravljince. Seveda je treba jedi poskusiti v dvoje . .

Venerine prsi

Mehke in sladke, tople in bogatega okusa. Temu posladku s kokosom se ni mogoče upreti.

1. Segrejte 20 g masla. 75 g nastrganega kokosa zmešajte s 40 g sladkorja, nato vmešajte stopljeno maslo in 1 majhno stepeno jajce. Zmes za 30 minut postavite v zamrzovalnik.

2. Presejte 150 g riževe moke, vanjo vlijte približno 2 dcl vrele vode in testo mesite, da postane gladko in enotno. Razdelite ga na 8 delov in te razvaljajte na 8 krogov premera 10 cm.

3. Iz zamrzovalnika vzemite kokosovo zmes in jo razdelite na 8 cmokov. Vsak cmok ovijte v testo.

4. V veliki posodi zavrite vodo. Vanjo vrzi­te cmoke in jih kuhajte 5 minut. Odcedite jih in povaljajte v nastrganem kokosu. Na vsak cmok položite pol bele kosmulje in ga postrezite še toplega.

Ljubezenski napoj

Ta eliksir iz vina, medu in omamnih začimb – preludij v preostale vrste omam – vabi, vznemirja . . Tako kot strasten poljub. Ne ponudimo ga na prvem zmenku!

1. V možnarju zdrobite 10 g cimeta v palčki, 5 g

zelenega kardamoma, 1 zrno črnega popra in 1 nageljnovo žbico. Ostrgajte in sesekljajte 10 g korenine ingverja. Zdrobite 1 strok vanilje.

2. 1 buteljko bogatega belega vina s 100 g medu kuhajte do vretja, nato odstavite z ognja ter dodajte začimbe, vaniljo in ingver. Preden napitek precedite skozi krpo in ga prelijete v steklenico, počakajte, da se ohladi.

3. Preden postrežete, postavite za najmanj 24 ur v hladilnik.

Zelenjavni prigrizki

1. 10 belušem odrežite spodnje olesenele dele. Operite jih in 5 minut kuhajte na pari.

2. Omaka: 125 g slanega masla narežite na majhne koščke. Posta­vite jih na hladno. V posodi segrejte 1 žlico soka pomaranče, 1/2 žličke pimenta in 1 ščepec ingverja v prahu. Vmešajte 2 rumenjaka in stepajte, dokler ne dobite enotne zmesi. Posodo postavite v vodno kopel in 5 minut stepajte. Ko se začne mešanica zgoščevati, začnite košček za koščkom dodajati slano maslo in še 5 minut stepajte. Začinite po okusu, nato dodajte še sok 1/2 zelene limone.

3. Beluše pomakajte v to kremasto omako in uživajte.

Paličice za dame

Za 6 lizik s čajem matcha in črnim sezamom

Zavrite 2 dcl polnomastnega mleka in 1 dcl rastlinske smetane. Odstavite z ognja. Stepite 2 rumenjaka z 2 žlicama sladkorja, 1 žlico čaja matcha in z 2 žlicama črnega sezama. Prilijte še kremasto mleko in zmes med kuhanjem mešajte, dokler se ne zgosti. Zmes naj se ohladi, nato jo vlijte v modele za lizike, vanje zabodite paličice sladke koreninice ali cimeta in za najmanj 2 uri postavite v zamr­zovalnik.

Za lizike z žafranom in s pimentom

Čaj matcha in črni sezam nadomestite z 1 ščepcem žafrana in z 1 žličko pimenta.

Kitajska noč

1. 8 lepim škampom odstranite glave in lupino z repkov. 1 majhen paradižnik olupite, odstranite mu semena in ga razrežite na majhne koščke. Ostrgajte in na drobno sesekljajte 1 cm svežega ingverja. 2 čebuli olupite in razrežite na tanke kolobarje. Nastrgajte lupino 1 limone. 2 rezini ananasa razrežite na majhne koščke.

2. Pripravite 5 dcl piščančje juhe iz jušne kocke. Na žlici olivnega olja ocvrite 1 sesekljano šalotko, ingver, koščke paradižnika in ananas. Dodajte 1 žličko omake nuoc mam (ribja omaka), 5 minut še kuhajte, nato prilijte juho. Tako pripravljena juha naj se v odprti posodi na blagem ognju kuha 30 minut.

3. Tik preden postrežete, v vročo juho stresite 100 g riževih rezancev, repke škampov, čebuli in nastrgano limonino lupino. Jed naj še 4 minute brbota, nato jo začinite s poprom in 4 listi koriandra.

Sladek poljub

Mačje jezičke skupaj pomakajta v začinjeno, kremasto in nadvse čutno čokolado. Aaaah, kako pregrešno dobro!

1. 1 uro pred pripravo testa za mačje jezičke vzemite iz hladilnika 2 jajci in 55 g

slanega masla. Zmehčano maslo in 70 g sladkorja dobro zmešajte, nato dodajte 2 beljaka in vse skupaj stepite. Ko bo testo enotno, vanj stresite 70 g presejane moke in rdeče barvilo za hrano. Testo naj 30 minut počiva na hladnem. Pečico ogrejte na 180 °C (stopnja 6). Testo na povoščenem papirju razmažite na 5 cm široke kose, z nožem jih oblikujte v jezičke in postavite v pečico. Ko jezički ob robovih porjavijo, jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Hranite jih v hermetično zaprti posodi, da bodo ostali hrustljavi.

2. Čokolada z začimbami: nastrgajte 80 g črne čokolade s 70 % kakava in jo med mešanjem segrejte v posodi s 3 dcl polnomastnega mleka. Ko je zmes tako vroča, da se iz nje kadi, jo odstavite z ognja, dodajte 1 rumenjak in za 1 obrat mlinčka mešanice začimb po želji (čili, ginseng, poper, nageljnove žbice . . ) ali piment v prahu, medtem pa ves čas mešajte. Čokolada mora biti kremasta in gladka.

3. Majhne rdeče jezičke pomakajte v čokolado z začimbami in uživajte.