Plaža: največja modna pista sveta

Zanimivost. Ženske bo na plaži ali ob bazenu prej spravila v zadrego nedepilirana koža kot pa kakšen odvečen kilogram, ali neprijetnosti, kot so ponesreči odpet modrček. Osem od desetih žensk je mnenja, da če bi imele nedepilirane noge, pazduhe ali predel bikinija, se v javnosti ne bi pokazale v kopalkah.


Poraščenost ženske spravlja v veliko zadrego

Raziskava podjetja Philips, ki kraljuje v ponudbi pripomočkov za odstranjevanje nezaželjenih dlačic, je imela precej zanimve rezultate.

 • Trije od štirih moških opazujejo žensko, medtem ko svoje stvari odlaga na plaži. V nasprotju s prevladujočim mnenjem, da moške pri drugem spolu zanimata zagorelost in ton kože, najnovejše ugotovitve kažejo, da je kar 78 odstotkov pozornih na gladko in neporaščeno kožo.
 • Ženske s popolno zagorelostjo in postavo opazujejo – ženske! Kar polovica jih analizira druge ženske in primerja svoj videz z njihovim. Več kot tretjina pa o tem razpravlja s svojimi prijateljicami.

 

Za čim se na plaži v resnici opreza?

 • 8 od 10 žensk (76 %) bi poraščenost nog, pazduhe in predela bikinija  odvrnila od morske plaže in bazena.
 • Večina žensk se strinja s trditvijo, da hočejo biti na plaži videti dobro, ker se zavedajo, da jih bodo opazovali moški. Takšno mnenje prevladuje v populaciji med 18 in 25 letom starosti.
 • Več kot polovica moških priznava, da sta plaža in bazen primerni lokaciji za ogledovanje ženskih telesc. S tem se v Nemčiji strinja 62 % moških med 18 in 25 letom starosti in 44 % med 36 in 45 letom starosti.
 • 30 % žensk (od tega 40 odstotkov v mlajši populaciji) priznava, da se uredijo prav zato, ker vedo, da bodo opazovali moški, saj se jim zdita plaža in bazen najbolj primerna za to. Tega mnenja je 32 % žensk med 18 in 25 letom starosti, medtem ko jih med 36 in 45 letom to priznava le 13 %.
 • Neobritost je pri ženskah mnogo bolj neprijetna kot to, da se jim odpne modrček (pri 51 % vprašanih) ali da imajo kakšen kilogram preveč in ohlapno kožo (pri 56 %).
 • Na plaži ali ob bazenu ženske opazujejo 3 od 4 moških.
 • Več kot polovica vseh vprašanih (55 %) priznava, da ob vodi skrivoma opazujejo privlačne pripadnike nasprotnega spola.
 • Večino moških (78 %)  pri ženskah bolj zanimata gladka, neporaščena koža kot pa zagorela. Moških tudi prav nič ne zanimajo trendi kopalne mode.
 • 7,7 od 10 moških se zdijo privlačnejše ženske, ki se v svoji koži počutijo dobro.
 • Več kot polovica žensk (52 %) primerja svoj videz z ženskami, ki jih opazujejo na plaži ali ob bazenu; več kot tretjina o tem pogosto razpravljala s svojimi prijateljicami.
 • 69 % Nemk bi na plaži v zadrego spravil z dlakami poraščen predel bikinija, 68 % neobrite pazduhe in 66 %  neobrite noge. A le 44 % vprašanih Nemk bi zardelo, če bi v vodi nenadoma izgubile zgornji del kopalk. Prav tako jim ni nerodno nositi staromodnih kopalk ali v enakih srečati drugo žensko ter na plaži in ob bazenu srečati nekdanjega fanta. Prava sramota pa so le dlake!
 • 28 % Nemk se ne bi odpravilo na morsko plažo ali bazen, če bi imele slabo frizuro. Le ena od desetih se ne bi pokazala soncu, če bi imela prebledo polt.
 • 79 odstotkov Nemk bi raje imelo gladko, neporaščeno kožo kot pa zagorelo polt z dlakami (le 7 % je bilo za) oziroma najmodernejše kopalke (zanje le 14 %). Te odgovore so podale predvsem predstavnice mlajših generacij.


Retro kosmatinke so daljna zgodovina

Raziskava je zajela 8000 moških in žensk v Belgiji, Češki republiki, Grčiji, Italiji, Nemčiji, Nizozemski, Portugalski, Rusiji, Španiji, Ukrajini in Veliki Britaniji. Povsod se je bilo najbolj pomembno, da morajo ženske imeti gladko kožo brez dlak.

»Raziskava me sploh ne preseneča,« pravi Samo Krajnc iz Philipsa, »Ženske, in tudi Slovenke pri tem niso izjema, hočejo biti privlačne in seksi. Ker je pravih priložnosti, kjer bi jih opazili moški, pravzaprav malo, hočejo biti še prav posebej privlačne v kopalkah.«

 

Vir in fotografije Philips.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri