Božanski praznični piškoti (po receptu blogerke Maše)

Najljubši čas mnogih se približuje s svetlobno hitrostjo. Ne le zaradi domačnosti in topline, otvori se sezona domačih peciv in piškotov. Jih tudi vi obožujete?

Lifestyle, 27. 11. 2016
Božanski praznični piškoti (po receptu blogerke Maše) - Foto: Profimedia

Saj poznate občutek, ko stopimo skozi vrata doma in vonjamo sveže pečene piškote, cimet, rum, čokolado, ... To je tisti pravi praznični duh! Se strinjate? Danes je prva adventna nedelja in da bo tudi pri vas že dišalo po praznikih, z vami delimo recept za božanske praznične piškote, ki nam ga je zaupala blogerka Maša. Hitro poskusite s pripravo!

Božanski praznični piškoti

Sestavine

Za testo:

300 g gladke moke (mešate lahko tudi z pirino moko, da bodo bolj zdravi)
čajno žličko pecilnega praška
100 g sladkorja v prahu
180 g margarine
eno jajce
vrečko vanilin sladkorja
ščepec soli

Za preliv:

20 g margarine
4 čajne žličke ruma
4 čajne žličke sladkorja
čajno žličko cimeta
po želji tudi marmelada

Priprava

Ločimo suhe in mokre sestavine. Obe masi zmešamo in ju nato združimo skupaj. Nastane velika kepa testa, ki ga je potrebno razvaljati na debelino 4 mm. Piškote oblikujemo po lastnih željah. Pečemo jih v pečici na temperaturi 200 stopinj Celzija (na 180 stopinj Celzija, če je pečica ventilacijska) od 10 do 15 minut.

Medtem ko so piškoti v pečici, v kozico položimo vse sestavine za preliv. Ko so piškoti pečeni, jih prelijemo s prelivom in potrosimo s sladkorjem v prahu.

Pa dober tek!

Preberite še: Odličen recept za jabolčni štrudelj z arašidovim maslom

Priporočamo tudi: Top ideja za adventni venček, ki ga naredite v manj kot 1 minuti!

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri