Projekt: Varni na internetu

Splet je čudovito okolje in orodje, a pozabiti, da je varnost ob njegovi uporabi enako pomembna, kot sicer, je naivno. Izgovorov ni.

Projekt: Varni na internetu

En klik ima lahko tisoč posledic

Splet omogoča neskončne možnosti. Posel, počitnice, kultura, zmenki, dobrine in storitve ... Naše življenje z njim je lahko veliko enostavnejše, udobnejše in bolj pestro, a žal nimajo vsi "na drugi strani" dobrih namenov.

Skuhajte si kavo, vzemite si čas in prebrskajte spletno stran projekta Varni na internetu po dolgem in počez. Gre za enostavno predstavljene bistvene informacije, ki bi jih moral upoštevati vsak uporabnik spleta.

O tem poklepetajte z družinskimi člani, prijatelji in sodelavci. Skoraj vsak izmed nas že pozna koga, ki ima za seboj neprijetno izkušnjo.

Jaz in moja družina

Katera so najpogostejša tveganja, kako lahko zaščitimo svojo družino, svoj posel in kakšne zaščite poznamo?

Imejte varno

spletno komuniciranje,
družabna omrežja,
spletno bančništvo,
spletne nakupe.

Hitri vodnik abc varnosti na spletu

Poglavitni podatki o varnosti na spletu najdete tudi v brošuri, izdelani v .pdf formatu, ki ponuja mnogo razlag, ki si jo lahko prenesete na svoj računalnik in jo tudi delite z ljudmi okoli sebe.

Vir: Projekt Varni na internetu;
izvaja ga Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Arnes.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri