3 čarobne ljubezenske knjige

4. 2. 2017

Branje o ljubezni v nas vzbudi prijetne občutke sreče, če take knjige beremo tik pred spanjem, nas bodo popeljale v najbolj romantične sanje.

Knjige

1. Bela v ljubezni

Varja Kališnik

Knjigo je avtorica namenila ženskam, ker ljubijo in sprejemajo ljubezen drugače od nasprotnega spola. Govori o tem, kaj je prava ljubezen in kaj je zaljubljenost, kaj se zgodi, ko mine zaljubljenost, kako krepiti ljubezen, kako umikati ovire pred njo. Avtorica želi, da se spoznamo, razvijamo svojo ženskost, odpustimo, zacelimo stare rane in odstranimo ovire, ki nam preprečujejo, da bi bile ljubljene in oboževane.

Bela v Ljubezni

2. Ljubimca z Vošnjakove ulice

Pisma Silve Ponikvar in Karla Destovnika Kajuha

Ljubezen Silve Ponikvar in Karla Destovnika Kajuha se je začela po novem letu leta 1942, konec februarja pa se je pri njej doma, na Vošnjakovi, razvila v močno in resno. Vmes je posegla vojna in ljubezen je bila dvakrat prekinjena z odhodom Silve v zapor, vendar se je njuna zveza nadaljevala prek ljubezenskih pisem. V tem času so nastale tudi Kajuhove najlepše izpovedne pesmi.

Knjige

3. For the Love of Shoes

Patrice Farameh

Od Pepelke do Carrie, udobje in stroški gor ali dol, ženske padamo na pravi par. Knjiga For the Love of Shoes raziskuje zunanje svetove avantgardnega oblikovanja čevljev. Zaradi navdihov, ki segajo vse od blišča Las Vegasa prek skrivnostnih plemenskih relikvij do sodobne arhitekture, je včasih morda težko razlikovati med domiselno obutvijo in konceptualnim kiparstvom.

Ljubezen

Preberite še: "Smo veliko več kot le telo!" (piše dr. Lucija Čevnik)

Priporočamo tudi: Modni hit: pulover s srčkom! Nanj prisegajo tudi zvezdnice