5. Mednarodni tango festival Ljubljana

29. 3. 2009

Ljubljana bo v aprilu mesecu postala mesto najbolj strastnega plesa - tanga.

Že peto leto zapored, se bodo v slovenski prestolnici zbrali ljubitelji teh vročih ritmov iz več kot 25 držav sveta, da se družijo, plešejo ter izpopolnjujejo svoje plesne veščine. Obiskovalcev iz tujine je štirikrat več kot domačih plesalcev, kar Mednarodni tango festival Ljubljana povzdiguje med najbolj mednarodne tango festivale na svetu.

Poleg približno tisoč ljubiteljev tanga bodo na festivalu blesteli vabljeni umetniki, svetovno znani plesalci iz Buenos Airesa: Adrian Veredice in Alejandra Hobert, Mariano Chicho Frumboli in Juana Sepulveda ter Sebastian Arce in Mariana Montes.

5. mednarodni tango festival bo zaključil tudi praznovanja ob 10-letnici tanga v Sloveniji, ko je bilo v Sloveniji tanga v obilju: Slovenci smo dobili dve knjigi o tangu, vključno s knjigo mednarodno priznane v Parizu živeče slovenske pisateljice Brine Svit. Ljubljanska opera in Cankarjev dom sta uprizorila predstave na temo tanga, leto 2008 pa je zaključilo kar šest tango predstav v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Predvsem pa je v preteklem letu Ljubljana dobila tudi celoletno srečališče ljubiteljev tanga, Tango bar.

Letošnji plesni festival tanga bo potekal med 16. in 19. aprilom 2009 v Cankarjevem domu ter Tango baru.

Več o samem programu, si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.tangoslovenija.si. Naj vas ples popelje v svet čustev in elegance.