Razstava | Barbie in LEGO kocke na obisku

25. 11. 2011
Razstava | Barbie in LEGO kocke na obisku (foto: Katja Golob)
Katja Golob

Največja evropska razstava Barbik in LEGO kock bo na ogled do konca tedna, in sicer na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Prvi, in veliko večji del razstave, je namenjen Barbikam, ki jih lahko spremljamo od prvih inačic lutke do nastanka prave modne ikone, ki je vedno odražala duh časa, v katerem je živela.

V 53- ih letih, koliko jih Barbie letos praznuje, postane očitno, da ima zelo razkošen in eleganten stil življenja, da ji nikoli ničesar ni manjkalo in da se loteva prav vseh podvigov- od stevardese do astronavtke. Pri dvajseti vitrini se vam zdi nekako logično, da gre za najbolje prodajano igračo na svetu, še huje pa je, da vas popade silna potreba po igranju z Barbiko in se sprašujete, ali si kupiti novo ali poiskati svojo staro. Leta pri tem niso pomembna.

Zaslepljena od razkošja lutk sem komaj zaznala razstavo LEGO kock, ki je kljub tehnični dovršenosti zbledela na moji mrežnici in zapustila spomin brez večjega vtisa. Škoda, a zraven Barbik 'legice' res niso imele veliko šans za glamur.

Tekst in fotografije: Katja Golob

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc