Prihaja izvrstni glasbeni festival: Druga godba 2015!

11. 5. 2015

Druga godba, mednarodni festival izjemnih glasbenih talentov, je eden od najpomembnejših glasbenih festivalov v osrednji Evropi. Druga godba že 31 let odkriva neznane glasbene vsebine in geografske teritorije ter svojim obiskovalcem omogoča izvrstno in navdihujočo glasbeno izkušnjo.

15 odličnih zasedb bo na devetih odrih najboljših klubov in koncertnih dvoran od 28. do 30. maja popeljalo prestolnico na psihedelično pot, ki se bo prepletala z ženskimi glasovi in ritmi duba.

Kakovostna programska raven, novi pristopi, različni glasbeni izrazi in vsebine so temelj, ki se ga nadgrajuje iz leta v leto. Izvrstnost festivala prepoznavajo tudi pri Songlines Magazine iz Velike Britanije: Druga godba se je že peto leto zaporedoma uvrstila na seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov v letu 2015!

V četrtek, 28. maja, bo festival v Klubu Cankarjevega doma odprl taboriščni blues Azize Brahim, sledila bo mavretanska zvezdnica Noura Mint Seymali. Večer se zaključi v Pritličju, kjer bo legenda duba, Dennis Bovell, skrbel za dubovsko glasbeno podlago.

V petek, 29. maja, se festival nadaljuje v Kinu Šiška, nežna, a karizmatična Hindi Zahra, povratnica in vsekakor ljubljenka občinstva, bo zazibala poslušalce v ritem, ki se bo stopnjeval na koncertu tUnE-yArDs.

S prijazno pomočjo avtobusov LPP, ki bodo v času festivala brezplačni za obiskovalce koncertov, se bomo prestavili v Gala Halo, Yasmine Hamdan, ki je zapeljevala v Večnih ljubimcih Jima Jarmuscha, bo zapeljala tudi drugogodbaše. Psihedelična pot se začenja v Channel Zero, Hayvanlar Alemi, včasih krotki, včasih divji, bodo utemeljevali izbiro svojega imena: živalsko kraljestvo. Menza pri koritu bo servirala Sons of kemet, ki bodo globoko v noči prebujali babilonske duhove. Klub Gromka bo zatočišče vseh, ki tavajo po svetu: DJ Ops in D. Watts Riot, brezplačno za vse radovedneže.

Sobota, 30. maja, se bo začela v balkanski prestolnici glasbe, na Dunaju, od koder prihajajo Madame Baheux. Brzi vlak se bo ustavil v Linhartovi dvorani CD, Božo Vrećo bo s svojim čarobnim in fluidnim glasom ukrotil demone prejšnje noči. Oder bo prepustil Sílvii Pérez Cruz in Totiju Solerju, ki s svojo vročekrvno interpretacijo pričarata prašne in vroče španske ceste.

Zvečer ponovno čaka Kino Šiška in nova, sveža, razigrana Katalena! Nadaljujejo Canzoniere Grecanico Salentino, poskočno in pristno, plesno in prepevajoče.

Veliki finale letošnje 31. Druge godbe bo v Stari mestni elektrarni: Batida! Ritem, prepleten s plesom in aktualnimi političnimi video sporočili, bo bombastičen zaključek fantastičnega festivala.

Ob glasbi pa tudi DJ delavnica, konference, okrogle mize, pogovori, Otroška godba (Ba-rock: Marko skače in repa) in varstvo za malčke v času koncertov v Kinu Šiška. Vsi dogodki podpornega programa so brezplačni.

Vstopnice

Predprodaja od 1. aprila do 27. maja:

  • festivalska vstopnica 35 €
  • dnevna vstopnica 25 €*

Cena vstopnic med festivalom:

  • festivalska vstopnica 40 €
  • dnevna vstopnica 30 €*

Vstopnice lahko kupite na vseh Eventimovih prodajnih mestih, v Informacijskem središču Cankarjevega doma in v festivalski pisarni Druge godbe.

*Prodaja skupinam in družinam samo v festivalski pisarni Druge godbe. Pokličete ali obiščete nas lahko v ponedeljek in torek od 11.00 do 15.00 ter v sredo od 11.00 do 18.00. Ugodnosti ne veljajo za nakup dnevne vstopnice v predprodaji in redni prodaji za koncerte 28. maja.

*Za prvi festivalski dan, 28. maja, je na voljo le 100 dnevnih vstopnic, kupite jih lahko samo v Informacijskem središču CD.