Film Zamenjan (Changeling)

28. 12. 2008

Prelepa Angelina Jolie se vrača na filmska platna, v drami, kjer je za svojega sina pripravljena narediti tisto, kar si ni upal nihče.

Clint Eastwood, režiser uspešnic Skrivnostna reka ter Punčka za milijon dolarjev, je zopet posegel po ustvarjanju filma posnetega po resničnih dogodkih.

Zgodba je postavljena v dvajseta leta prejšnjega stoletja v mesto angelov, Los Angeles. Christine Collins, katere vlogo so zaupali materi šestih otrok Angelini Jolie, neznanci ugrabijo devetletnega sina Walterja.

Sobota zjutraj, piše se leto 1928. V predmestju se Christine poslovi od svojega sina ter odide na delo. Ko se vrne domov, ugotovi, da je otrok izginil.

Po neuspešnem iskanju in pet mesecev kasneje, ji je fantek, za katerega trdijo da je njen devetletni sin, vrnjen. Oslepljena s strani policajev, reporterjev in prepleta lastnih emocij, dovoli, da deček prenoči. Čeprav v srcu ve, da to ni njen sin.

Mati želi, da se iskanje njenega otroka nadaljuje, a kmalu ugotovi, da jo igra s sistemom lahko stane življenja. V njeno bran se postavi častiti Gustav Briegleb (John Malkovich), ki ji pomaga v njenem življenjskem boju proti mestu.

Film posnet po resnični nesreči, ki je dodobra pretresla kalifornijski pravni sistem, film Zamenjan (Changeling) pove šokantno zgodbo materinega boja za iskanje sina ter tistih, ki ne bodo odnehali, dokler je ne utišajo.

Poleg Angie in Johna, v filmu zaigrajo še Jeffrey Donovan v vlogi načelnika J.J. Jonesa, Jamesa E. Davisa je upodobil Colm Feore, Amy Ryan kot Carol Dexter, Michael Kelly kot detektiv Lester Ybarra ter svež obraz filmske industrije Jason Butler Harner kot Gordon Northcott.

Na sporedu na silvestrski večer v kinoklubu Vič. Od 15. januarja 2009 pa tudi v ljubljanskem Koloseju.

Fotografije promocijsko gradivo