Foto: Počitnice, glasba in zabava na Terraneu, 2. del

11. 8. 2012
Foto: Počitnice, glasba in zabava na Terraneu, 2. del (foto: Terraneo)
Terraneo

Med desettisoči obiskovalcev druge izdaje "festivala počitnic, glasbe in zabave" Terraneo v Šibeniku je bila tudi Elle.

The Horrors
The Horrors
The Vaccines
The Roots
The Roots
The Roots
tUnE-yArDs
Wild Beasts
The xx
The xx
Parov Stelar band
Parov Stelar band
Swans

Glavno ime drugega dne so bili hiphop veterani The Roots, ki so dokazali, da "kilometrina" na odru veliko velja.

Pred njimi so glavni oder Terra ogrevali aktualni predstavniki britanske "indie" scene, temačni The Horrors in razigani The Vaccines.

Z odra Aero je treba izpostaviti ameriško kantavorico Merrill Garbus s projektom tUnE-yArDs, pred kratkim videno v ljubljanski Menzi pri koritu, za konec pa z odra Terra nemški elektronski duo Digitalism.

Tretji dan smo najbolj željno pričakovali mlade britanske art-rockerje Wild Beasts, najbolj pa so množico navdušili njihovi rojaki The xx, dobitniki mercuryja za svoj debitantski album xx. Njihov novi dolgometražni izdelek prihaja 11. septembra.

Za navdušence nad surovejšim rockom so bili tu The Jon Spencer Blues Explosions, vsekakor je treba vsaj enkrat v živo videti tudi kultne Swans, ki so svoj siloviti nastop uprizorili na odru Aqua.

V velikem slogu so osrednji festivalski program zaključili Parov Stelar band, zasedba, ki združuje swing, funk in elektroniko, zbrana okrog avstrijskega glasbenika Marcua Fürederja, ki so se pred kratkim ustavili v razprodanem ljubljanskem Kinu Šiška, nastopili pa so tudi na letošnjem Schengenfestu.

Organizatorji so obiskovalcem "podarili" še dodatni, četrti dan dogajanja v podobi eklektičnega zaključnega žura. Po besedah direktorja festivala Luke Pavića je festival letos skupno obiskalo 45 tisoč ljudi, kar pomeni 30 odstotkov več kot lani, ko so ga na območju nekdanje vojašnice priredili prvič.

A. K., foto: Walter Sirotić, Nikola Zelmanović, Tomislav Sporiš in Zvonimir Ferina (galerijo prvega dne si oglejte tukaj)