In flagranti: Vpogled v žensko intimo

16. 5. 2012

V Kavarni Metropol v Ljubljani se začenja serija dogodkov DesignJam. S tem projektom želijo nuditi prostor za predstavitev mladih nadarjenih oblikovalcev širšemu občinstvu in strokovni javnosti, s čimer bodo, kot so prepričani, podkrepili zagon polnokrvnejšega razvoja njihove dejavnosti.

Kolekcijo Janje Videc, ki je navdih našla v duhu časa 20. let prejšnjega stoletja, je fotograf Klemen Prepeluh prenesel v atmosfero starih, a brezčasnih pariških stanovanj in serijo fotografij poimenoval In flagranti (v latinščini "v dejanju").

Upodobil jo je skozi perspektivo vpogleda v intimo ženske: v trenutek, ko je sama s seboj v svojem svetu, zatopljena v dinamiko priprave na srečanje z ... A ne zaveda se, da jo nekdo opazuje.

Fotorazstava in modna revija
Na prvem DesignJamu, ki se bo zgodil v četrtek, 17. maja, ob 19.00 bodo svoje moči združili že uveljavljeni fotograf Klemen Prepeluh, mlada oblikovalka Janja Videc ter grafični oblikovalec Matjaž Komel, ki bo poskrbel za predstavitveno borošuro.

Kolekcijo Janje Videc bodo tako na modni reviji kot na fotografijah predstavile manekenke iz Model Groupa, za videz deklet pa bosta poskrbela Tjaša Založnik in Tomo Brzin.