Interaktivni dogodek Shirting - sodelujte pri oblikovanju kolektivne mode

29. 4. 2015
Interaktivni dogodek Shirting - sodelujte pri oblikovanju kolektivne mode (foto: Marijo Županov)
Marijo Županov

Shirting ... je modni projekt, ki se je porodil kot kritični odgovor na sodobno modo in probleme, ki jih prinaša. Zagovarja odgovorno oblikovanje s poudarkom na izkušnjah oblikovalcev in uporabnikov. Projekt daje prednost počasni modi, lokalnemu, kakovostnemu oblikovanju, povezovanju ...

shirting ... se nadaljuje!

V Galeriji Kresija, 4. maja 2015, ob 20. uri

Peto edicijo – shirting 05 - je oblikovala platforma theCollective. theCollective ni fiksna skupina, vsak projekt soustvarjajo drugi ljudje, vedno najmanj dve osebi. Sodelujoči drug drugega izzivajo in inspirirajo hkrati. Na ta način se med ustvarjalci zabrišejo meje identitete, v ospredje se postavi idejo projekta.

Peta edicija shirtinga je hkrati tudi peti projekt platforme theCollective. Pod njega se s skupnim imenom podpisuje sedem oblikovalcev, ki je oblikovalo sedem srajc. Začetek tokratne edicije je bil na preteklem ljubljanskem tednu mode FWLJ 2015.

Čeprav prvi uporabniki že nosijo srajce, pa je posebnost te edicije v tem, da bodo srajce dobile svojo končno podobo na dogodku v Galeriji Kresija.

Obiskovalci bodo imeli možnost in priložnost sodelovati v zaključnem delu procesa oblikovanja srajc. Ob zaključku dogodka pa bo sedem obiskovalcev, ki bodo želeli postati naslednji nosilci, srajce odneslo s seboj domov in tako nadaljevalo verigo shirtanja.

Več na: www.shirting.si

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc