Katarina Čas

19. 11. 2011
Katarina Čas

Ena izmed naših najljubših in najbolj nesramno čednih televizijk. TV-voditeljica in vse bolj tudi igralka.

Naša Katarina je zaigrala v irskem filmu Policist ob boku Brendana Gleesona in Dona Cheadleja.

Na avdicijo za film je bila povabljena na priporočilo velikega Terrencea Malicka, režiserja kultne Tanke rdeče črte (1998), in njegove agentke za kasting, ki sta ji po drugem krogu vlogo v filmu Drevo življenja (2011) sicer odrekla, a očitno prepoznala njen zvezdniški potencial.

Drevo življenja je medtem postal film, o katerem se je v preteklem letu največ govorilo, Policist, ki je premiero doživel na prestižnem festivalu neodvisnega filma Sundance, pa je svojo pot med gledalce šele dobro začel.

»Film je prežet s črnim humorjem in sarkazmom, kar mi je pisano na kožo. Zgodba pripoveduje o dveh policistih. Eden – tisti, ki ga igra Brendan Gleeson – je bolj samosvoj in neprilagojen, drugi, FBI-jevec, ki ga igra Don Cheadle, pa je bolj 'poštirkan'. V filmu mojega moža, prav tako policista, ki dela z Gleesonom, umorijo, in ker je pogrešan, se obrnem k Brandonu po pomoč. Med nama se sčasoma stke nekakšno subtilno prijateljstvo. Če bi na primer posneli Policista 2, bi se med nama zagotovo nekaj zgodilo ...«

Špela Barlič
fotografija promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc