Knjige tega meseca: september

23. 8. 2008

Priporočeno branje v mesecu septembru.

Po žensko:

Fay Weldon:Dekameron v toplicah

V luksuznih toplicah božične počitnice preživlja deset uspešnih, bogatih, sicer pa zelo različnih žensk, ki se niso pred tem še nikoli srečale. Med srkanjem šampanjca in grizljanjem s kaviarjem obloženih kruhkov si pripovedujejo življenjske zgodbe, ki kar pokajo od strastnih in osupljivih prigod … Zabavno.

Vale-Novak, Ljubljana, 2008

Za sladokusce:

FranZ Kafka: Pisma Felice Bauer 1912–1913

»Treba je poudariti, da vsekakor je mogoče, da iz prevare pridete močnejši oziroma da vzpo­stavite še močnejši zakon, « piše ugle­dna družinska in zakonska psihote­ra­­pevtka mag. Veronika Seles. Pri­čujoča knjiga je izčrpen vodnik k razumevanju raz­ličnih vidikov nezvestobe – razloži, kako in zakaj pride do nezvestobe, ter svetuje, kako ravnati, ko se soočimo z njo. Dragoceno branje za vsakogar, ki je pripravljen na zrel in predan odnos.

Didakta, Radovljica, 2008

Hrana za dušo:

Mea Valens: Uglašena

Iskrena, resnična prvoosebna pripoved dekleta, ki se v iskanju odgovorov na kljuvajoča vprašanja življenja pogumno sama odpravi na potovanje po Latinski Ameriki, kjer jo čakajo številne preizkušnje, čarobni trenutki na meji mogočega, srečanje z globoko modrostjo starodavnih ljudstev … pa tudi strastna ljubezen. Skozi potovanje, ki poteka tako navznoter kot navzven, se Mea uči prisluhniti intuiciji in se uglasiti z njenim skrivnostnim glasom. Pretresljivo in navdihujoče.

Založba Mea, Maribor, 2008

Vladislav Bajac: Knjiga o bambusu

Zgodba, ki se odvija v japonski preteklosti, med samuraji, krutimi vladarji ze­nov­­skimi modreci in sanjskimi princesami … Zgodba o ljubezni in sovraštvu, o hre­penenju in notranjem nemiru, o oblasti in ponižnosti, o iskanju odgovorov na neizrekljiva vprašanja … Zgodba brezčasne modrosti, osupljive globine, ten­ko­čut­ne lepote. Ena tistih knjig, ki vam lahko spremenijo pogled na svet.

Vale-Novak, Ljubljana, 2008

Pripravila Tina Košir

Fotografije promocijski material

ELLE september 2008