Koncert: Gorillaz Sound System

2. 9. 2008

V petek, 5. septembra, se bo pred Telekomovo zgradbo v Ljubljani (Bavarski dvor) zgodil koncertni spektakel.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Glavna zvezda večera bo virtualna glasbena skupina Gorillaz Sound System, kot predskupine pa bodo nastopili najuspešnejši ta hip: Siddharta, Murat & Jose Band, Billysi ter JAMirko in Pier (RDYO DJs).

Glasbeni dogodek bosta povezovala NLP-jevec Klemen Slakonja in voditeljica glasbenih oddaj Gigia, iz zakulisja pa bo poročal videospotničar Miha Šalehar.

S svojimi atraktivnimi nastopi bodo občinstvo ogreli košarkarji ljubljanskega kluba Union Olimpija.

Gorillaz Sound System so eksperimentalni projekt skupine Gorillaz z glasbenimi hiti »Dirty Harry«, »Feel Good Inc.« idr., oz. njunih ustanovnih očetov Damona Albarna, člana britanske skupine Blur, in Jamesa Hewitta, soustvarjalca stripa Tank girl, namenjen ravno doseganju avdio-vizualnih fascinacij. Gre za projekt skupine Gorillaz, ki izkorišča vse možnosti, ki jih ponuja virtualni svet.

Za avdio spektakel skrbijo DJ-i Jose Carretas AKA Jodo, DJ Guy C in Remi Kabaka, za vizualni spektakel pa je poskrbel mojster in kreator Gorillaz James Hewitt, udejanjil pa se bo skozi VJ Rolanda.

Za ogled koncerta se nekaterim ne bo potrebno drenjati v okolici Bavarskega dvora, saj se bo neposredni prenos dogodka odvijal preko spletnega mesta vesoljeveselja.siol.net ter na mobilnem Planetu in Planet TV.

Koncert, pod pokroviteljstvom Telekoma Slovenije, se bo pričel ob 20h s predskupinami in si ga bo moč ogledati brezplačno.

Vsi željni zabave pa bodo lahko večer nadaljevali v klubu SubSub, kjer se bo zgodil after party. Za prijetno vzdušje bo poskrbel britanski duo Fidgital, ki ga sestavljata DJ DFace ter violinist BuckWilde. Na začetku pa bosta za ogrevanje ozračja poskrbela najboljše slovenska beatboxerja Murat in Zhiga.

Fotografije siol.net, promocijsko gradivo